Γ’ Εθνική: Τα δεδομένα για τον Ορφέα Ξάνθης και οι εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα

Με την ευκαιρία διακοπής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής το ThrakiSportS γυρίζει τον χρόνο πίσω, κάνει μια μίνι ανασκόπηση της φετινής χρονιάς του Ορφέα Ξάνθης και εξετάζει τα δεδομένα που υπάρχουν για τη συνέχεια, εφόσον υπάρξει.

Η Ξανθιώτικη ομάδα στην 4η σερί χρόνια της στην Γ’ Εθνική βρίσκεται σε δύσκολη θέση και στο -4 από την Αλεξανδρούπολη που θα φιλοξενούσε λίγο πριν την διακοπή στο μεγάλο ντέρμπι παραμονής. Ο Ορφέας Ξάνθης βρίσκονταν στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού με 26 βαθμούς και απολογισμό 7 νίκες, 9 ήττες καθώς και 5 ισοπαλίες, και τέρματα 23 υπέρ και 35 κατά.

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή φάινεται να πληρώνει την άσχημη πορεία της σχεδόν στα μισά του πρωταθλήματος όπου βρισκόταν ακόμα και 8 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και την Πέρνη την οποία κέρδισε και με άλλη ψυχολογία επέστρεψε στο πρωτάθλημα.

Πρώτος σκορερ της ομάδα ειναι ο Γιώργος Κουκουρίγκος με 6 τέρματα με τον νεαρό πρώην παίκτη της Καλαμαριάς, Δόξας Αγ. Παύλου και Άρη Πετεινού να έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια του Ορφέα Ξάνθης. Τα γκολ της ομάδας έχουν πετύχει: Κουκουρίγκος 6, Τορομανίδης 4, Ν. Μελισσόπουλος 3, Ιμπράμ Τανζού 2, Μαυρόπουλος 2, Ζιγκολάρι 2, Ξαντινίδης 2, Ρούφος 1 και Τσέκος 1.

Ο Ορφέας Ξάνθης μέχρι και την 11 αγωνιστική είχε 6 μόλις βαθμούς και καμιά νίκη στο γήπεδο του ΑΟΞ με μια ισοπαλία και 4 ήττες. Στο πρωτάθλημα ωστόσο μπήκε καλά με νίκη στον Λιμένα Θασου επί της Δόξας Θεολόγου Ποτού με 2-0 με το επόμενο τρίποντο να αργεί κοντά στους 3 μήνες. Μετά το θετικό ξεκίνημα ακολούθησαν τρεις ήττες με Νέστο στην Χρυσούπολη με 4-1, με τον Πανσερραϊκό στην Ξάνθη με 1-0 και το σοκ με τον Κιλκισιακό και πάλι στην Ξάνθη με 2-0.

Στο Ξανθιώτικο ντέρμπι με τον Ζυγό έμεινε στο μηδέν και ακολούθησε η ήττα από τον δυνατό Πανδραμαικό με 2-0 και η νέα λευκή ισοπαλία πάλι στην Ξάνθη με το Οφρύνιο. Η ισοπαλία με 1-1 στο Παραλίμνιο έδωσε αέρα αισιοδοξίας στην ομάδα, ωστόσο στα ντέρμπι με Άβατο και Αλεξανδρούπολη και οι ήττες με 2-1 έφεραν την ομάδα του Χατζημεστή με το ένα πόδι στο τοπικό πριν τον τελικό με τον Κεραυνό Πέρνης. Η νίκη με 3-1 παρά την εξάρα στην Καμήλα (6-0) έστειλε την ομάδα στο -5 από την παραμονή με τις διακοπές των Χριστουγέννων να δίνουν ανάσα στην ομάδα πριν την αντεπίθεση.

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος ο Ορφέας πήρε δυο τρίποντα, επικρατώντας εντός έδρας 2-1 του μαχητικού Θεολόγου Ποτού αλλά και του Νέστου Χρυσούπολης κάνοντας την έκπληξη της αγωνιστικής, βάζοντας φωτιά σε κορυφή και ουρά της βαθμολογίας. Την αναμενόμενη ήττα απο τον ασταμάτητο Πανσερραϊκό με 5-2 ακολούθησαν τρεις μεγάλες νίκες, στο Κιλκίς με 4-0, επί του Ζυγού με 1-0 και στην Δράμα επί του Πανδραμαικού με 1-0 στην δεύτερη μεγάλη βόμβα του Ορφέα στο πρωτάθλημα.

Ωστόσο τα τρία τελευταία παιχνίδια πριν την διακοπή ο Ορφέας δεν πήρε κανένα τρίποντο. Γνώρισε βαριά ήττα με 5-0 στο Οφρύνιο και ισοπαλίες με 2-2 με το Παραλίμνιο και 0-0 με τον Άρη Αβάτου σε ένα παιχνίδι όπου ο Ορφέας ήθελε οπωσδήποτε την νίκη.

Πλέον οι Ξανθιώτες κοιτάνε τις τελευταίες αγωνιστικές να κάνουν το 3/3 στο ντέρμπι με την Αλεξανδρούπολη στην έδρα τους, με την διαλυμένη Πέρνη αλλά και την Καμήλα ώστε για 5η σεζόν να συνεχίσουν στην Γ’ Εθνική. Αναλυτικά τα φετινά αποτελέσματά τους και το υπόλοιπο πρόγραμμα:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Δόξα Θεολόγου – Ορφέας Ξάνθης 0-2
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Νέστος Χρυσούπολης – Ορφέας Ξάνθης 4-1
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ορφέας Ξάνθης – Πανσερραϊκος 0-1
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΡΕΠΟ
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ορφέας Ξάνθης – Κιλκισιακός 0-2
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηρακλής Ζυγού – Ορφέας Ξάνθης 0-0
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ορφέας Ξάνθης – Πανδραμαϊκός 0-2
8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ορφέας Ξάνθης – Αετός Οφρυνίου 0-0
9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Απόλλων Παραλιμνίου – Ορφεας Ξάνθης 1-1
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ορφέας Ξάνθης – Άρης Αβάτου 1-2
11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ένωση Αλεξανδρούπολης – Ορφέας Ξάνθης 2-1
12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ορφέας Ξανθης – Κεραυνός Πέρνης 3-1
13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Δόξα Κάτω Καμήλας – Ορφέας Ξάνθης 6-0
14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ορφέας Ξάνθης – Δόξα Θεολόγου Ποτού 2-1
15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ορφέας Ξάνθης – Νέστος Χρυσούπολης 2-1
16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πανσερραϊκός – Ορφέας Ξάνθης 5-2
17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΡΕΠΟ
18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κιλκισιακός – Ορφέας Ξάνθης 0-4
19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ορφέας Ξάνθης – Ηρακλής Ζυγού 1-0
20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πανδραμαϊκός – Ορφέας Ξάνθης 0-1
21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αετός Οφρυνίου – Ορφέας Ξάνθης 5-0
22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ορφέας Ξάνθης – Απόλλων Παραλιμνίου 2-2
23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άρης Αβάτου – Ορφέας Ξάνθης 0-0
24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ορφέας Ξάνθης – Ένωση Αλεξανδρούπολης ???
25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κεραυνός Πέρνης – Ορφέας Ξάνθης ???
26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ορφέας Ξάνθης – Δόξα Κάτω Καμήλας ???