Γ’ Εθνική: Τα δεδομένα για τον Λεύκιππο Ξάνθης και οι εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα

Με την ευκαιρία διακοπής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Ανδρών το ThrakiSportS γυρίζει τον χρόνο πίσω, κάνει μια μίνι ανασκόπηση της φετινής χρονιάς του Λεύκιππου Ξάνθης και εξετάζει τα δεδομένα που υπάρχουν για τη συνέχεια, εφόσον υπάρξει.

Μετά από 18 αγώνες στον τέταρτο όμιλο της Γ’ Εθνικής, δηλαδή περίπου στην μέση του δεύτερου γύρου, ο Λεύκιππος βρίσκεται μόνος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στον δρόμο για τον τίτλο του πρωταθλητή αλλά και την άνοδο, έχοντας όμως στην δεύτερη θέση και σε στενό μαρκάρισμα την πολύ δυνατή ομάδα του Μακεδονικού. Πάμε να δούμε συνολικά μέχρι τώρα πως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα.

Την 1η αγωνιστική στα μέσα του Οκτώβρη ξεκίνησε με μια άνετη επικράτηση μέσα στην ΔΕΚΑ και έκανε το δύο στα δύο εξίσου εύκολα στην Ξάνθη με το Μαντουλίδη. Συνέχισε με την δυσκολότερη νίκη εκτός έδρας μέσα στην Καλλικράτεια και έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στην Ξάνθη απέναντι στον Πανσερραϊκό.

Το τρένο όμως του Λεύκιππου δεν σταμάτησε εκεί δείχνοντας με το καλημέρα τις προθέσεις και τους στόχους του, αφού την 5η αγωνιστική έφυγε με την νίκη από την δύσκολη έδρα του Απόλλωνα Καλαμαριάς και μετά το ρεπό του πέρασε αέρας από την έδρα της Ασπίδας για το τοπικό ντέρμπι κάνοντας την 7η αγωνιστική το έξι στα έξι και έχοντας καθήσει πια για τα καλά στην πρώτη θέση.

Την 8η αγωνιστική κέρδισε τον Ζέφυρο στην Ξάνθη χωρίς να εντυπωσιάσει που ήταν και η τελευταία νίκη στο εντυπωςιακό μέχρι τότε σερί. Στην 9η αγωνιστική μπήκε τέλος στο εντυπωσιακό κρεσέντο νικών από τον ανταγωνιστή για τον τίτλο Μακεδονικό, που τον έπιασε στην πρώτη θέση, αφού οι δύο ομάδες συνέχισαν έχοντας από μια ήττα.

Μόνο μια εβδομάδα μοιράστηκε την πρωτιά ο Λεύκιππος, αφού την 10η αγωνιστική κέρδισε εύκολα τους δυαντούς Ίκαρους Σερρών και σε συνδυασμό με την αναπάντεχη ήττα του Μακεδονικού από την ΔΕΚΑ βρέθηκε πάλι μόνος πρώτος. Εν τέλει, στο τελευταίο παιχνίδι του 2019 ο Λέυκιππος ηττήθηκε μέσα στην ΜΕΝΤ για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα, για την 11η αγωνιστική.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια του 2020 που ήταν και τα δύο τελευταία του πρώτου γύρου, η ομάδα της Ξάνθης πήρε εύκολες νίκες με Μέγα Αλέξανδρο και Ελπίδα Αμπελοκήπων αντίστοιχα. Ο Λεύκιππος συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό στο νέο έτος κερδίζοντας ΔΕΚΑ και Κένταυρο Καλλικράτειας εντός και Μαντουλίδη εκτός και σε συνδυασμό με το ρεπό του Μακεδονικού έκατσε πάλι μόνος στην πρώτη θέση.

Στην 17η αγωνιστική ο Λέυκιππος γνώρισε την τρίτη και τελευταία του ήττα μέχρι σήμερα μέσα στον Πανσερραϊκό και την 18η αγωνιστική απέφυγε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα σοκ, αφού κέρδισε με μεγάλη ανατροπή τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην Ξάνθη.

Συνοψίζοντας, η μέχρι τώρα πορεία του Λεύκιππου είναι άκρως επιτυχημένη αφού φυσικά είναι μόνος στην πρώτη θέση. Ενδεχομένως να πέσει από αυτή διότι αν και όποτε ξεκινήσει το πρωτάθλημα ο Λεύκιππος θα κάνει το ρεπό του κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Μακεδονικός αφού είναι μόλις ένα βαθμό πίσω και θα τον προσπεράσει.

Ωστόσο αν σκεφτεί κανείς πως η ομάδα της Ξάνθης τον υποδέχεται στον δεύτερο γύρο, αλλά φυσικά υπάρχουν και αρκετοί δύσκολοι αγώνες ως το τέλος για τις δύο ομάδες, μπορούμε να πούμε πως η ομάδα της Ξάνθης έχει σοβαρές πιθανότητες να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα. Εφόσον φυσικά ξεκινήσει ξανά, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας…

Φυσικά κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα αρχίσει και κάτω υπό ποιες συνθήκες θα πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια.

Δείτε αναλυτικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΔΕΚΑ – Λέυκιππος Ξάνθης 41-62
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λεύκιππος Ξάνθης – Μαντουλίδης 90-70
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κένταυρος Καλλικράτειας – Λεύκιππος Ξάνθης 75-78
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λεύκιππος Ξάνθης – Πανσερραϊκός 90-69
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Απόλλων Καλαμαριάς – Λεύκιππος Ξάνθης 57-64
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΡΕΠΟ
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ασπίδα Ξάνθης – Λεύκιππος Ξάνθης 64-87
8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λεύκιππος Ξάνθης – Ζέφυρος 76-67
9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μακεδονικός – Λεύκιππος Ξάνθης 78-76
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λεύκιππος Ξάνθης – Ίκαροι Σερρών 76-58
11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΜΕΝΤ – Λεύκιππος Ξάνθης 65-59
12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λεύκιππος Ξανθης – Μέγας Αλέξανδρος 79-51
13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ελπίς Αμπελοκήπων – Λεύκιππος Ξάνθης 56-70
14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λεύκιππος Ξάνθης – ΔΕΚΑ 64-46
15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μαντουλίδης– Λεύκιππος Ξάνθης 72-84
16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λεύκιππος Ξάνθης – Κένταυρος Καλλικράτειας 71-59
17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πανσερραϊκός – Λέυκιππος Ξάνθης 65-53
18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λεύκιππος Ξάνθης – Απόλλων Καλαμαριάς 70-64
19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΡΕΠΟ
20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λεύκιππος Ξάνθης – Ασπίδα Ξάνθης ???
21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ζέφυρος – Λεύκιππος Ξάνθης ???
22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λεύκιππος Ξάνθης – Μακεδονικός ???
23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ίκαροι Σερρών – Λεύκιππος Ξάνθης ???
24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λεύκιππος Ξάνθης – ΜΕΝΤ ???
25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μέγας Αλέξανδρος – Λεύκιππος Ξάνθης ???
26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λεύκιππος Ξάνθης – Ελπίς Αμπελοκήπων ???