Γ’ Εθνική: Τα δεδομένα για τον Ηρακλή Νέου Ζυγού και οι εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα

Με την ευκαιρία διακοπής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής το ThrakiSportS γυρίζει τον χρόνο πίσω, κάνει μια μίνι ανασκόπηση της φετινής χρονιάς του Ηρακλή Νέου Ζυγού και εξετάζει τα δεδομένα που υπάρχουν για τη συνέχεια, εφόσον υπάρξει.

Στην πρώτη του χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ο σύλλογος από την Ξάνθη στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα πριν από την διακοπή να έχει γνωρίσει και μαθηματικά τον υποβιβασμό στα τοπικά της ΕΠΣ Ξάνθης. Μέχρι τη διακοπή, ο Ηρακλής βρισκόταν στη προτελευταία (12η) θέση του βαθμολογικού πίνακα του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής με 10 βαθμούς και απολογισμό 2 νίκες, 15 ήττες καθώς και 4 ισοπαλίες, και τέρματα 12 υπέρ και 30 κατά.

Το νεανικό σύνολο του Γιάννη Δημητριάδη πληρώνει το άσχημο σερί των 9 συνεχόμενων αγώνων με ήττες, με αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία και πλέον να υποβιβάζεται και μαθηματικά. Πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο Άγγελος Χασιώτης με 4 γκολ, του οποίου ωστόσο η απουσία κόστισε αρκετά στα τελευταία παιχνίδια. Συνολικά τα γκολ της ομάδας εχουν πετύχει: Χασιώτης 4, Δημητριάδης 2, Μολώνης 1, Στ. Κωφίδης 1, Κ. Κωφίδης 1, Ανδρέου 1, Κιουμουρτζής 1, Πανέρης 1.

Οι περσινοί πρωταθλητές της ΕΠΣ Ξάνθης ήταν ενθαρρυντικοί στο ξεκίνημα καθώς έχασαν δύσκολα εντός έδρας με το φαβορί, Πανσερραϊκό, με 2-1, ενώ κατέκτησαν την ιστορική πρώτη νική τους με τον Κιλκισιακό στο γήπεδο της Γενισέας με 2-0. Ακολούθησαν δύο συνεχόμενες ήττες από το Οφρύνιο εντός (2-1) και τον Πανδραμαϊκό στη Δράμα (2-0), μέχρι το πρώτο Ξανθιώτικο ντέρμπι της χρονιάς με τον Ορφέα εντός, που έληξε με λευκή ισοπαλία (0-0). Έπειτα από την ήττα από τον Απόλλων Παραλιμνίου εκτός (1-0), ακολούθησαν δύο θρακιώτικα ντέρμπι. Στο πρώτο, αναδείχθηκαν ισόπαλοι εντός έδρας με τον Άρη Αβάτου (2-2), ενώ ηττήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη από την Ένωση (2-0).

Με την ισοπαλία εντός έδρας με τον Κεραυνό Πέρνης (0-0), την ήττα από την Καμήλα στις Σέρρες (2-0), ακόμη μια ισοπαλία με τον Θεολόγο Ποτού στη Θάσο (0-0) και την ήττα στη Γενισέα από τον Νέστο, που ήταν στο κυνήγι του Πανσερραϊκού, με 1-0 έκλεισε τον α’ γύρο με απολογισμό 1-4-7.

Αυτή η ήττα από τον Νέστο στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν η αρχή ενός αρνητικού σερί, καθώς στον β’ γύρο ακολούθησαν ακόμη 8 ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Αρχικά, με τον βελτιωμένο στον β’ γύρο Πανσερραϊκό στις Σέρρες γνώρισαν την ήττα (2-0), ενώ συνέχισαν με ήττες και στα επόμενα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με Κιλκισιακό (2-1) και Οφρύνιο (1-0). Οι ήττες από τον Πανδραμαϊκό εντός (2-1) και από τον Ορφέα στη Ξάνθη (1-0) βύθισαν ακόμη περισσότερο τον Ηρακλή, ενώ ακόμη μία εντός έδρας ήττα από το Παραλίμνι (2-0), ακολούθησε η πιο βαριά ήττα της χρονιάς στο Ξανθιώτικο ντέρμπι με τον Άρη στο γήπεδο του ΑΟΞ (4-0) και στη συνέχεια ακόμη μια μεγάλη ήττα σε Θρακιώτικο παιχνίδι με την Αλεξανδρούπολη στη Γενισέα (3-1).

Το αρνητικό αυτό σερί σταμάτησε στη Χρυσούπολη επί του επίσης υποβιβασμένου πλέον και μισο-διαλυμένου Κεραυνού Πέρνης, νικώντας τον με το ευρύ 3-0, θέλοντας έτσι να κλείσει με μια χαρούμενη νότα μια χρονιά που ξεκίνησε ενθαρρυντικά, δεν άντεξε ωστόσο περισσότερο και δίκαια γνώρισε τον υποβιβασμό στα τοπικά.

Πλέον, ο Ηρακλής κοιτάει την επόμενη μέρα, που θα τον βρει όπβς όλα δείχνουν στην ΕΠΣ Ξάνθης, οπότε τα παιχνίδια που ακολουθούν, όταν και αν πραγματοποιηθούν, με Καμήλα και Δόξα Θεολόγου Ποτού εντός και την τελευταία αγωνιστική με τον Νέστο στη Χρυσούπολη είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και στόχος είναι να κλείσουν με θετικό τρόπο την περιπέτεια τους για πρώτη φορά σε κατηγορία εθνικών πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα ανά αγωνιστική του Ηρακλή Ζυγού και οι εναπομείναντες αγώνες:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηρακλής Ζυγού – Πανσερραϊκός 1-2
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΡΕΠΟ
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηρακλής Ζυγού – Κιλκισιακός 2-0
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηρακλής Ζυγού – Αετός Οφρυνίου 1-2
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πανδραμαϊκός – Ηρακλής Ζυγού 2-0
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηρακλής Ζυγού – Ορφέας Ξάνθης 0-0
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Απόλλων Παραλιμνίου – Ηρακλής Ζυγού 1-0
8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηρακλής Ζυγού – Άρης Αβάτου 2-2
9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ένωση Αλεξανδρούπολης – Ηρακλής Ζυγού 2-0
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηρακλής Ζυγού – Κεραυνός Πέρνης 0-0
11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Δόξα Κάτω Καμήλας – Ηρακλής Ζυγού 1-0
12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Δόξα Θεολόγου Ποτού – Ηρακλής Ζυγού 0-0
13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηρακλής Ζυγού – Νέστος Χρυσούπολης 0-1
14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πανσερραϊκός – Ηρακλής Ζυγού 2-0
15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΡΕΠΟ
16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κιλκισιακός – Ηρακλής Ζυγού 2-1
17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αετός Οφρυνίου – Ηρακλής Ζυγού 1-0
18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηρακλής Ζυγού – Πανδραμαϊκός 1-2
19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ορφέας Ξάνθης – Ηρακλής Ζυγού 1-0
20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηρακλής Ζυγού – Απόλλων Παραλιμνίου 0-2
21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άρης Αβάτου – Ηρακλής Ζυγού 4-0
22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηρακλής Ζυγού – Ένωση Αλεξανδρούπολης 1-3
23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κεραυνός Πέρνης – Ηρακλής Ζυγού 0-3
24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηρακλής Ζυγού – Δόξα Κάτω Καμήλας ???
25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηρακλής Ζυγού – Δόξα Θεολόγου Ποτού ???
26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Νέστος Χρυσούπολης – Ηρακλής Ζυγού ???