Γ’ Εθνική: Τα δεδομένα για τον Άρη Άβατου και οι εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα

Με την ευκαιρία διακοπής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής το ThrakiSportS γυρίζει τον χρόνο πίσω, κάνει μια μίνι ανασκόπηση της φετινής χρονιάς του Άρη Αβάτου και εξετάζει τα δεδομένα που υπάρχουν για τη συνέχεια, εφόσον υπάρξει.

Έχοντας ήδη τρεις συνεχόμενες σεζόν στην Γ’ Εθνική κατηγορία, ο Άρης Αβάτου έχει θέσει τις βάσεις ώστε να παραμείνει για ακόμη μια χρονιά εκεί. Πριν την αναγκαστική διακοπή, ο Άρης βρισκόταν στη 6η θέση έχοντας 36 βαθμούς με απολογισμό 9 νίκες, 7 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ τα υπέρ του γκολ είναι 32 ενώ αυτά που δέχθηκε 22.

Η ομάδα του Αλέκου Ξανθόπουλου είχε μια σταθερή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα, κάτι που αποδεικνύεται από τις 5 μόλις ήττες που έχει κάνει· μόνο ο Απόλλων Παραλιμνίου, που έχει 3, και ο Πανσερραϊκός, που είναι αήττητος, έχουν λιγότερες. Κάποια αποτελέσματα ωστόσο, κυρίως στο ξεκίνημα, θα μπορούσαν να τον βάλουν σε περιπέτειες παραμονής, η σπουδαία ωστόσο νίκη επί του Παραλιμνιού, σε συνδυασμό με σημαντικούς βαθμούς που εξασφάλισε στον β’ γύρο, έδιωξαν τάχιστα τα πρόωρα «σύννεφα» που είχαν δημιουργηθεί σχετικά με την παραμονή.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα από το Άβατο είναι ο Κοσμάς Γκέκας, έχοντας πετύχει 12 τέρματα, ο οποίος είναι μάλιστα και ο 3ος σκόρερ στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, έχοντας αγωνιστεί στα περισσότερα από τα παιχνιδια της ομάδας. Τα τέρματα της ομάδας έχουν πετύχει οι Γκέκας 12 (3ος στον πίνακα όλου του ομίλου), Ζωσιμίδης 6, Σαρηγιαννίδης 3, Τσάπαρης 2, Γκουτσίδης 2, Βελή Χακάν 2, Μουστάκης 1, Μπουνταγκίδης 1, Χριστοφορίδης 1, Καλαϊτζίδης 1, Μπουλούτ 1.

Η πορεία του Άρη τη φετινή χρονιά ξεκίνησε στην Χρυσούπολη με αντίπαλο τον Κεραυνό Πέρνης, από το οποίο αν και μπορούσε τη νίκη, έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Ακολούθησε το πρώτο τρίποντο της χρονιάς, με το επιβλητικό 4-1 επί της Δόξας Κάτω Καμήλας στην Ξάνθη. Η επόμενη τριάδα αγώνων απέφερε στην ομάδα μόλις 1 βαθμό, αυτός στην Θάσο με την Δόξα Θεολόγου Ποτού (0-0), διότι ήρθαν δύο, διαφαινόμενες, ήττες από τα «φαβορί» της κατηγορίας Νέστο εντός έδρας (2-1) και Πανσερραϊκό στις Σέρρες (3-0).

Στον αγώνα με τον Κιλκισιάκο στην Ξάνθη, ο Άρης κατέκτησε τη δεύτερη νίκη του με 2-0, πριν από το πρώτο Ξανθιώτικο ντέρμπι της χρονιάς με τον Ηρακλή Ζυγού στη Γενισέα το παιχνίδι είχε την ένταση ενός ντέρμπι, το ισόπαλο αποτέλεσμα ωστόσο δεν άφησε ικανοποιημένο τον Άρη (2-2). Ακολούθησε η τρίτη ήττα στη χρονιά από τον Πανδραμαϊκό εντός (3-2), μια αγωνιστική αργότερα ωστόσο ήρθε η πρώτη μεγάλη νίκη της χρονιάς και μάλιστα εκτός έδρας, καθώς στο δεύτερο Ξανθιώτικο ντέρμπι επικράτησε του Ορφέα με 2-1.

Ακολούθησε μια ακόμα σπουδαία νίκη, αυτή τη φορά εντός έδρας, επί του Απόλλων Παραλιμνίου με 2-0, εν συνεχεία ήρθε ισόπαλος με το Οφρύνιο εντός έδρας (1-1), ενώ ο α’ γύρος έκλεισε με το τεράστιο, από βαθμολογικής (και όχι μόνο) άποψης, διπλό στο Θρακιώτικο ντέρμπι με την Ένωση στην Αλεξανδρούπολη.

Στον β’ γύρο ξεκίνησε καλά μαζεύοντας 7 βαθμούς στα τρια πρώτα παιχνίδια, χάρη στις εντός έδρας νίκες επί του Κεραύνου (2-1) και του Θεολόγου Πότου (1-0), ενώ ανάμεσα στις δύο αυτές αναμετρήσεις μεσολάβησε και η εκτός έδρας ισοπαλία με την Δόξα Κάτω Καμήλας Σερρών (1-1). Ακολούθησαν δύο ακόμη ήττες, που ήταν και οι τελευταίες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, από τον Νέστο στη Χρυσούπολη με 2-0 αλλά και η πιο βαριά εντός έδρας ήττα του από τον πρωτοπόρο και αήττητο Πανσερραϊκό με 4-1. Η αντίδραση μετά την ήττα αυτήν ήταν εκκωφαντική, καθώς επικράτησε με 5-0 επί του Κιλκισιακού μέσα στο Κιλκίς, ενώ την επόμενη αγωνιστική φιλοδώρησε με 4 γκολ τον ουραγό, τότε, Ηρακλή Ζυγού σε ακόμη ένα ντέρμπι (4-0)· οι νίκες αυτές πέρα από τα εντυπωσιάκα σκορ που διαμορφώθηκαν, εξασφάλισαν στο Άρη τεράστια βήματα παραμονής. Έχοντας αποκτήσει αυτοπεποίθηση μετά τις δύο ευρείες νίκες, ο Άρης ταξίδεψε στη Δράμα, εκεί όπου αναδείχθηκε ισόπαλος με τον Πανδραμαϊκό (0-0), παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό ενόψει της σπουδαίας αναμέτρησης με τον «συμπολίτη» Όρφεα. Η Ξανθιώτικη μάχη που ακολούθησε τελείωσε με λευκή ισοπαλία (0-0), αποτέλεσμα που συνέφερε αρκετά τον Άρη.

Στα τρία παιχνίδια που ακολουθούν, όταν και αν ξαναρχίσει η αγωνιστική δράση, στο πρόγραμμα του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής, υπάρχουν δύο συνεχόμενες εκτός έδρας αναμετρήσεις με Απόλλων Παραλιμνίου και Αετό Οφρυνίου, ενώ ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με τον εντός έδρας αγώνα με την Αλεξανδρούπολη. Σε αυτούς ίσως χρειαστεί 1 βαθμό στους τρεις τελευταίους αγώνες ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία και για 4η συνεχόμενη χρονιά. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα έχουν ως εξής:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κεραυνός Πέρνης – Άρης Αβάτου 1-1
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άρης Αβάτου – Δόξα Κάτω Καμήλας 4-1
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Δόξα Θεολόγου Ποτού – Άρης Αβάτου 0-0
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άρης Αβάτου – Νέστος Χρυσούπολης 1-2
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πανσερραϊκός – Άρης Αβάτου 3-0
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΡΕΠΟ
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άρης Αβάτου – Κιλκισιακός 2-0
8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ηρακλής Ζυγού – Άρης Αβάτου 2-2
9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άρης Αβάτου – Πανδραμαϊκός 2-3
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ορφέας Ξάνθης – Άρης Αβάτου 1-2
11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άρης Αβάτου – Απόλλων Παραλιμνίου 2-0
12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άρης Αβάτου – Αετός Οφρυνίου 1-1
13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ένωση Αλεξανδρούπολης – Άρης Αβάτου 0-1
14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άρης Αβάτου – Κεραυνός Πέρνης 2-1
15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Δόξα Κάτω Καμήλας – Άρης Αβάτου 1-1
16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άρης Αβάτου – Δόξα Θεολόγου Ποτού 1-0
17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Νέστος Χρυσούπολης – Άρης Αβάτου 2-0
18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άρης Αβάτου – Πανσερραϊκός 1-4
19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΡΕΠΟ
20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κιλκισιακός – Άρης Αβάτου 0-5
21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άρης Αβάτου – Ηρακλής Ζυγού 4-0
22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πανδραμαϊκός – Άρης Αβάτου 0-0
23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άρης Αβάτου – Ορφέας Ξάνθης 0-0
24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Απόλλων Παραλιμνίου – Άρης Αβάτου ???
25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αετός Οφρυνίου – Άρης Αβάτου ???
26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Άρης Αβάτου – Ένωση Αλεξανδρούπολης ???