Γ’ Εθνική: Τα δεδομένα για την Ασπίδα Ξάνθης και οι εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα

Με την ευκαιρία διακοπής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Ανδρών το ThrakiSportS γυρίζει τον χρόνο πίσω, κάνει μια μίνι ανασκόπηση της φετινής χρονιάς της Ασπίδας Ξάνθης και εξετάζει τα δεδομένα που υπάρχουν για τη συνέχεια, εφόσον υπάρξει.

Μετά από 18 αγώνες στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ανδρών για τον τέταρτο όμιλο η Ασπίδα βρίσκεται στην 10η θέση με 5 νίκες και 12 ήττες στην προσπάθεια της για παραμονή στην κατηγορία. Πάμε να δούμε αναλυτικά πως διαμορφώθηκαν τα πράγματα.

Η Ασπίδα ξεκίνησε «με το αριστερό» το πρωτάθλημα αφού γνώρισε στην πρεμιέρα την ήττα από την Ελπίδα Αμπελοκήπων στην Ξάνθη. Έπειτα ακολούθησαν άλλες τρεις ήττες με Ζέφυρο και Ίκαρους Σερρών εκτός και Μακεδονικό εντός.

Η Ασπίδα έπρεπε να περιμένει μέχρι την 5η αγωνιστική για να γευτει την χαρά της νίκης με την ΜΕΝΤ στην Ξάνθη. Μάλιστα ακολούθησε και δεύτερη συνεχόμενη νίκη, η πρώτη εκτός έδρας, μέσα στον Μέγα Αλέξανδρο για την 6η αγωνιστική.

Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής ηττήθηκε στο τοπικό ντέρμπι από τον πρωτοπόρο Λεύκιππο εντός έδρας και στην συνέχεια γνώρισε νέα ήττα από την ακαδημία ΔΕΚΑ εκτός έδρας.

Η Ασπίδα όμως κρατούσε το καλό για τα δύο τελευταία παιχνίδια του 2019, αφού κέρδισε Μαντουλίδη εντός και Κένταυρο Καλλικράτειας εκτός στην τρίτη παράταση και ξεκόλλησε από τις τελευταίες θέσεις κλείνοντας την χρονιά με 4 νίκες και 6 ήττες.

Στα δύο πρώτα παιχνίδια του 2020 η Ασπίδα δεν κατάφερε να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα και γνώρισε τις ήττες εντός από Πανσερραϊκό και εκτός με Απόλλωνα Καλαμαριάς. Την 13η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου η Ασπίδα έιχε ρεπό.

Στον δεύτερο γύρο ξεκίνησε με ήττα στην έδρα της Ελπίδας Αμπελοκήπως αλλά πήρε την 15η αγωνιστική μεγάλη νίκη, την τελευταία μέχρι την πρόσφατη διακοπή, κόντρα στον Ζέφυρο στην Ξάνθη. Τέλος, ο τραυματισμός του πρώτου σκορερ του πρωταθλήματος Γιάννη Μανταλάκη τις στοίχησε αφού ακολούθησαν ακόμα τρεις ήττες μέσα στον Μακεδονικό, στην Ξάνθη με τους Ίκαρους Σερρών στην παράταση και την 18η αγωνιστική μέσα στην ΜΕΝΤ.

H Aσπίδα με τον Μανταλάκη πλέον υγιής δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες να πετύχει τους στόχους της αφού έχει διεκδικήσει πολλά παιχνίδια και με τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος που όμως τα έχασε στις λεπτομέρειες, αλλά γενικότερα σε ορισμένα παιχνίδια έχει εμφανιστεί πολύ δυνατή.

Φυσικά κανείς δεν ξέρει αν, πότε και κάτω υπό ποιες συνθήκες θα πραγματοποιηθούν τα εναπομείναντα παιχνίδια. Εφόσον όμως ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα, όπως δεσμεύθηκε ο Βασιλακόπουλος, κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Αναλυτικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ασπίδα Ξάνθης – Ελπίς Αμπελοκήπων 73-90
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ζέφυρος – Ασπίδα Ξάνθης 66-63
3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ασπίδα Ξάνθης – Μακεδονικός 68-74
4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ίκαροι Σερρών – Ασπίδα Ξάνθης 91-83
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ασπίδα Ξάνθης – ΜΕΝΤ 70-62
6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μέγας Αλέξανδρος – Ασπίδα Ξάνθης 72-82
7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ασπίδα Ξάνθης – Λεύκιππος Ξάνθης 64-87
8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΔΕΚΑ – Ασπίδα Ξάνθης 88-68
9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ασπίδα Ξάνθης – Μαντουλίδης 77-67
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κένταυρος Καλλικράτειας – Ασπίδα Ξάνθης 111-112 (γ’ παρ.)
11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ασπίδα Ξάνθης – Πανσερραϊκός 56-61
12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Απόλλων Καλαμαριάς – Ασπίδα Ξάνθης 73-64
13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΡΕΠΟ
14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ελπίς Αμπελοκήπων – Ασπίδα Ξάνθης 84-74
15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ασπίδα Ξάνθης – Ζέφυρος 76-70
16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μακεδονικός – Ασπίδα Ξάνθης 85-76
17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ασπίδα Ξάνθης – Ίκαροι Σερρών 71-79 (παρ.)
18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΜΕΝΤ – Ασπίδα Ξάνθης 97-64

19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ασπίδα Ξάνθης – Μέγας Αλέξανδρος ???
20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Λέυκιππος Ξάνθης – Ασπίδα Ξάνθης ???
21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ασπίδα Ξάνθης – ΔΕΚΑ ???
22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μαντουλίδης – Ασπίδα Ξάνθης ???
23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ασπίδα Ξάνθης – Κένταυρος Καλλικράτειας ???
24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πανερραϊκός – Ασπίδα Ξάνθης ???
25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ασπίδα Ξάνθης – Απόλλων Καλαμαριάς ???
26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΡΕΠΟ