A2 Γυναικών: Τα δεδομένα για την Ασπίδα Ξάνθης και οι εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα

Με την ευκαιρία διακοπής του πρωταθλήματος της Α2 Γυναικών το ThrakiSportS γυρίζει τον χρόνο πίσω, κάνει μια μίνι ανασκόπηση της φετινής χρονιάς της Ασπίδας Ξάνθης και εξετάζει τα δεδομένα που υπάρχουν για τη συνέχεια, εφόσον υπάρξει.

Η Ασπίδα Ξάνθης μετά από 19 αγωνιστικές βρίσκεται στην 10η θέση του πρωταθλήματος της Α2 Γυναικών στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Πάμε να δούμε πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Την 1η αγωνιστική η Ασπίδα ηττήθηκε από τον δυνατό Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια έχασε από τον Πιερικό στην Ξάνθη. Την 3η αγωνιστική ηττήθηκε ξανά μέσα στην Πυλαία, ενώ μια εβδομάδα μετά έσπασε το ρόδι παίρνοντας την πρώτη της νίκη κόντρα στη ΜΕΝΤ στην Ξάνθη.

Έπειτα από ακόμα ήττα αυτή τη φορά μέσα στον Πανσερραϊκό, κέρδισε εντός έδρας στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην Ξάνθη και πήρε την δεύτερή της νίκη στο πρωτάθλημα. Την 7η αγωνιστική γνώρισε την ήττα μέσα στο Νεό Ρύσιο.

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής η Ασπίδα κατάφερε να πάρει την τρίτη νίκη της χρονιάς και πρώτη εκτός έδρας μέσα στην Ολύμπια Λάρισας, μια ομάδα η οποία είναι στις βασικές αντιπάλους για την παραμονή στην κατηγορία. Στην συνέχεια γνώρισε μια ήττα εντός προγράμματος από τον πρωτοπόρο Παναθλητικό στην Ξάνθη και ακολούθησαν άλλες δύο, μέσα στο Πανόραμα και στην Ξάνθη με τον Άρη.

Στο πρώτο παιχνίδη του β’ γύρου, ηττήθηκε στην Ξάνθη από τον Ηρακλή, ενώ για την 13η αγωνιστική πάλεψε αλλά δέχτηκε την ήττα μέσα τν Πιερικό στην παράταση χάνοντας την ευκαιρία να σπάσει ο αρνητικό σερί ηττών.

Η κακοδαιμονία κράτησε άλλη μια αγωνιστική όπου ηττήθηκε από την Πυλαία στην Ξάνθη, μέχρι να βάλει τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα με το διπλό στην έδρα της ΜΕΝΤ που της έδωσε βαθμολογική ανάσα.

Ακολούθησαν μέχρι το τέλος άλλα τέσσερα παινχίδια για την Ασπίδα, τα οποία κατάφερε να πάρει μια νίκη την τελευταία αγωνιστική με την Ολύμπια Λάρισας που είχε κερδίσει και εκτός, ενώ είχαν προηγηθέι τρεις ήττε από Απόλλωνα Καλαμαριάς εκτός και Πανσερραϊκό και Νέο Ρύσιο στην Ξάνθη.

Αναμφισβήτητα η Ασπίδα Ξάνθης παλέυει όλα τα παινχίδια με πάθος και έχει καταφέρει σε ορισμένες φορές να πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις, είτε κέρδισε, είτε έχασε στις λεπτομέρειες. Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα βρισκόταν μεταξύ 9ης και 11ης θέσης οπότε δεν μας προξενεί εντύπωση η 10η θέση στην οποία την βρίσκουμε στην διακοπή του πρωταθλήματος.