Έρχεται Ξάνθη την Κυριακή ο Χαρδαλιάς! Το άγνωστο αθλητικό προφίλ του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

Χωρίς νέα κρούσματα παραμένει η περιοχή του Εχίνου που έχει τεθεί σε καραντίνα, αν και παραμένει άγνωστο αν και πόσα τεστ γίνονται λόγω του γνωστού προβλήματος. Κατά τα άλλα η καραντίνα τηρείται και οι κάτοικοι πειθαρχούν.

Αυτό επισημαίνει σε ρεπορτάζ του το xanthi2, προσθέτοντας ότι τα συνολικά κρούσματα στην Ξάνθη φαίνεται πως ανέρχονται πλέον σε 12 ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα κρούσματα, που προέρχεται από την περιοχή του Εχίνου, φέρεται να έχει ανανήψει από την ασθένεια. Ως προς τη διασπορά του ιού, εκτός από τα κρούσματα στον Εχίνο και την πόλη της Ξάνθης, κρούσματα έχουν εμφανιστεί σε Διομήδεια, Κουτσό, Ν. Κεσσάνη, κατά τις πληροφορίες.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, υπό την αίρεση οτι τεστ γίνονται μόνο σε πολύ βαριά συμπτωματολογία, δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία στους αρμόδιους. Πάντως, δεδομένων όσων συνέβησαν με την καραντίνα στον Εχίνο αλλά και μ την φιλοξενία φοιτητών από την Τουρκία, έγινε γνωστό ότι θα βρεθεί την Κυριακή στην Ξάνθη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί τον οικισμό του Εχίνου που βρίσκεται σε καραντίνα και θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς στο Δημαρχείο της Μύκης. Άλλωστε, έχει καλή χημεία με τους αυτοδιοικητικούς καθώς και ο ίδιος προέρχεται από τον χωρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθότι για πολλά χρόνια διετέλεσε δήμαρχος Βύρωνα.

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική ωστόσο, ασχολήθηκε ενεργά και ως παράγοντας στον αθλητισμό. Ο ίδιος είναι φίλαθλος της ΑΕΚ αλλά στον αθλητικό κόσμο δεν είναι τόσο πολύ γνωστός για αυτόν τον λόγο αλλά επειδή διετέλεσε για αρκετά χρόνια πρόεδρος της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Αθηναϊκού. Μάλιστα, ο Αθηναϊκός επί των ημερών του στην προεδρία κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Για την ακρίβεια, την χρονιά 2005-2006 την ευθύνη της ομάδας ανέλαβε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ως επικεφαλής πενταμελούς Διοικούσας Επιτροπής δεδομένου ότι ήταν ήδη δήμαρχος Βύρωνα και αποφάσισε να ασχοληθεί προσπικά για να την σώσει. Τελικά όχι μόνο την έσωσε αλλά με μεθοδικότητα την οδήγησε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, την έβγαλε στην Ευρώπη και τελικά το 2010 την έβαλε το λιθαράκι του ώστε ο Αθηναϊκός να γίνει η πρώτη ομάδα του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο και συγκεκριμένα το Eurocup.