Χωρίς επίσημη ενημέρωση οι βολεϊμπολίστες του Εθνικού αν και νόσησαν με κορονοϊό οι γονείς αθλητή της ομάδας

Δέκα ημέρες συμπληρώθηκαν από την αποκάλυψη του ThrakiSportS ότι ο πατέρας αθλητή κορυφαίας ομάδας της Θράκης, η οποία συμμετέχει σε εθνικό πρωτάθλημα στο άθλημά της, νόσησε στον κορονοϊό.

Όλο αυτό το διάστημα, ο συγκεκριμένος ασθενής νοσηλεύεται στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Τότε δεν είχαν παρουσιάσει συμπτώματα αλλα μέλη της οικογένειας του συγκεκριμένου ασθενούς, ωστόσο σύμφωνα με πληροφρίες, ένα 24ωρο μετά βρέθηκε θετική στον COVID-19 και η σύζυγος του ασθενούς, δηλαδή η μητέρα του παίκτη, η οποία πάντως έχει ήπια συμπτώματα, δεν χρειάζεται νοσηλεία και παραμένει σε καραντίνα κατ’ οίκον όπως και τα παιδιά της, ως στενές επαφές.

Αίσθηση προκαλεί ωστόσο ότι παρά την επιβεβαίωση αυτών των δύο κρουσμάτων, αλλά σύμφωνα με διαρροές και άλλων δύο από το ευρύτερο περιβάλλον της συγκεκριμένης οικογένειας, το ThrakiSportS πληροφορείται ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση για να ληφθούν ειδικά μέτρα προφύλαξης προς τους υπόλοιπους παίκτες και το τεχνικό τιμ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης – γιατί αυτή είναι η ομάδα. Άπαντες πληροφορήθηκαν μεν το περιστατικό, ο καθένας όμως από δικές του πηγές και κατά βάση από τον ίδιο τον αθλητή που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να ενημερώσει τους συμπαίκτες και πανω από όλα φίλους του.

Ωστόσο μετά από αυτήν την άτυπη και ανεπίσημη ενημέρωση οι παίκτες και το υπόλοιπο τιμ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης δεν είχαν καμία άλλη ενημέρωση ή καθοδήγηση είτε από τις υγειονομικές αρχές της πόλης είτε από την διοίκηση του ΤΑΑ ή του ΜΓΣ Εθνικός για αυτό το περιστατικό, που όπως είναι φυσιολογικό εξακολουθεί να θορυβεί την κοινωνία στην πρωτεύουσα του Έβρου. Φρόντισαν φυσικά όλοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, όπως όλοι μας άλλωστε, αλλά μέχρι εκεί. Πέραν τούτου, καμία επίσημη ενημέρωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα ο παίκτης του Εθνικού έχει παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, δεν έχει καν μπορέσει να επισκεφθεί τον πατέρα του που είναι στο νοσοκομείο ενώ για ευνόητους λόγους αποφεύγονται και εντός σπιτιού οι επαφές με τη μητέρα του. Ωστόσο πλέον, έχοντας συμπληρωθεί δύο εβδομάδες από την τελευταία προπόνηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, άρα έχοντας περάσει ένα θεωρητικά ασφαλές χρονικό διάστημα, μπορεί να γίνει η εκτίμηση οτι δεν κόλλησε κάποιος άλλος από την ομάδα.

Όταν μιλάμε πάντως για ομάδα, δεν πρέπει να θεωρούμε μόνο την πρώτη του ανδρικού που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Volley League, αλλά εκαι την εφηβική της οποίας επίσης είναι μελος. Μάλιστα, με την συγκεκριμένη ομάδα πριν 20 μέρες είχε βρεθεί ο συγκεκριμένος παίκτης για ένα τριήμερο στη Θεσσαλονίκη για την ημιτελική φάση του Πανελληνίου Εφηβικού Πρωταθλήματος και λέγεται ότι εκεί είχαν ταξιδέψει για να δουν από κοντά και να συνοδεύσουν τον γιο τους και οι γονείς του νεαρού παίκτη, οι οποίοι τώρα νοσούν με τον κορονοϊό.

Οπως γίνεται αντιληπτό, η εκτίμηση των περισσοτέρων είναι ότι σε εκείνο το ταξίδι κόλλησαν τον ιό, χωρίς ωστόσο να μπορεί κανείς να πάρει όρκο για αυτό. Δεν έχει γίνει γνωστό αν έγινε κάποιο τεστ και στον γιο τους, τον αθλητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης δηλαδή, αλλά με βάση τα όσα έχουν ανακοινώσει οι αρχές, εφόσον δεν έχει συμπτώματα, δεν είναι απαραίτητο – ειδικά από την στιγμή που η γενική οδηγία προς όλους είναι ότι οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε σα να έχουμε τον ιό και δεν θέλουμε να τον μεταδώσουμε ακόμα και αν είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε απόλυτα υγιείς.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύλλογος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έχει «χτυπηθεί» εμμέσως από τον κορονοϊό και σε άλλα τμήματά του, καθώς το πρώτο κρούσμα στην Αλεξανδρούπολη που έγινε γνωστό τυγχάνει πατέρας αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης του συλλόγου και γιος του βασικού εφόρου των ιστορικών τροβαδούρων του. Κανείς τους ωστόσο δεν νόσησε αν και φρόντισαν να μείνουν και αυτοί σε καραντίνα, ενώ ο ίδιος ο ασθενής έσπευσε ο ίδιος να δημοσιοποιήσει την ταυτότητά του για να προστατεύσει τυχόν επαφές του από περαιτέρω διασπορά του ιού.