Ρόκα από την Ισπανία: «Δεν τολμάμε να βγούμε από το σπίτι! Εύχομαι σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά, υπομονή, δύναμη»

Ο Χοσέ Μάνουελ Ρόκα έχει αγαπήσει την Κομοτηνή αλλά και έχει αγαπηθεί όσο ελάχιστοι. Άλλωστε βρέθηκε στον Πανθρακικό σε δυο διαφορετικές σημαντικές φάσεις της ιστοριας του, ως παίκτης την πρώτη του περίοδο στην Super League και ως προπονητής την δεύτερη.

Το ThrakiSportS τον αναζήτησε με την αφορμή των τραγικών γεγονότων που συμβαίνουν στον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ισπανία, που βλέπει καθημερινά τον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό να αυξάνεται, να ξεπερνά πλέον τα 500 άτομα την ημέρα και ήδη να είναι πάνω από τους 3.000.

«Εδώ γίνεται χαμός. Πάρα πολύς κόσμος πέθανε δυστυχώς. Είμαστε δέκα μέρες στο σπίτι και δεν μπορούμε να βγούμε. Δεν τολμούμε για τη ακρίβεια να βγούμε. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην κολλήσουμε και εμείς και να μην το μεταδώσουμε μεταξύ μας, να προστατευθούμε», λέει ο Ρόκα από την Οριουέλα, το χωριό του στην επαρχία Αλικάντε.

«Δυστυχώς το κράτος εδώ δεν πήρε στα σοβαρά τις πληροφορίες που ήρθαν από την Ιταλία και άργησε πολύ να πάρει μέτρα. Η κυβέρνησή μας είδε όλα αυτά που ο κορονοϊός έκανε στην Κίνα και στην Ιταλία, αλλά μάλλον τους εξέπληξε όλο αυτο. Οταν η Ισπανια πήρε αποφάσεις, στην Ιταλία είχαν ήδη 1.000 νεκρούς. Μετά ήταν αργά και χιλιάδες άνθρωποι κόλλησαν τον ιό, για την ακρίβεια τον είχαν ήδη κολλήσει…», λέει ο Ρόκα.

Πριν κλείσει την συνομιλία μας, ο πρώην παίκτης και προπονητής του Πανθρακικού δεν ξεχνά ότι η 25η Μαρτίου είναι μια ιδιαίτερη μέρα, που κάθε χρονο στην Ελλάδα την περίμενε ιδιαιτέρως (φωτο κατω) αλλά φέτος δεν θα γιορταστεί όπως συνήθως. Δεν παραλείπει λοιπόν να στείλει μέσω του ThrakiSportS το μήνυμά του στους αναρίθμητους φίλους του: «Εύχομαι και εσείς στην Ελλάδα να είστε καλά, διαβάζω πάντως ότι είστε καλύτερα από εμάς. Σας εύχομαι και λόγω της ημέρας χρόνια πολλά. Σε όλον τον κόσμο υπομονή, υγεία και δύναμη…».