Παίκτης του Βόλου υποστήριξε ότι «αγόρασε την Ξάνθη αυτός που μπήκε στο γήπεδο με το πιστόλι»

Ο Ισπανός επιθετικός του Βόλου, Ίκερ Γκουαροτσένα μίλησε στην πατρίδα του και την «El Correo». Ο φορ της ομάδας του Βόλου ο οποίος αποκτήθηκε το χειμώνα από την ομάδα της Μαγνησίας, έκανε δηλώσεις για τη διακοπή στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά αίσθηση προκαλούν οι αναφορές του στην υπόθεση Ξάνθης – ΠΑΟΚ.

Και αυτό γιατί, με βάση τουλάχιστον όσα μεταδίδονται, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ξάνθη έχει εξαγοραστεί από τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά προχώρησε σε διευκρινίσεις στην ισπανική κοινή γνώμη για τον Σαββίδη θυμίζοντας το περιστατικό με την είσοδό του στο προπερσινο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και την φωτογραφία που διερρευσε με το όπλο που είχε στη ζώνη του.

«Έχουν ακυρωθεί οι προπονήσεις. Υπήρξε μια δίκη που εκκρεμεί επειδή ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης – ο άνθρωπος που πήδηξε στον αγωνιστικό χώρο με ένα πιστόλι στο χέρι – αγόρασε την Ξάνθη και δεν μπορείς να έχεις δύο ομάδες στο πρωτάθλημα.

Τους αφαίρεσαν 12 και 7 βαθμούς, αντίστοιχα. Όλα αυτά έγιναν πριν από τον κορονοϊό» είπε αρχικά ο επιθετικός του Βόλου Ίκερ Γκουαροτσένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Φως των Σπορ».

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος σημείωσε: «Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει πρωτάθλημα, πόσο καιρό θα πρέπει να μείνουμε. Έχουμε αμφιβολίες. Έχουμε πάντως πληρωθεί μέχρι σήμερα, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον.

Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε (σ. Ισπανία). Μας έχουν ενημερώσει πως αν κάποιος φύγει, δεν μπορεί να επιστρέψει και θα πρέπει να αποδεχτεί τις συνέπειες. Από αυτό που βλέπω στην τηλεόραση, είμαι ακόμα καλύτερα εδώ από εκεί. Δεν ξέρω».

Ο Ίκερ Γκουαροτσένα ήρθε στην πατρίδα μας τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και περιμένει κι αυτός με τη σειρά του τις εξελίξεις, έχοντας φυσικά τη δική του αγωνία για τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα του, την Ισπανία. Αισθηση προκαλεί ότι δεν υπήρξε μέχρι στιγμής καποια γνωστή αντίδραση της ΠΑΕ Βόλος στις φερόμενες δηλώσεις του παίκτη της.