Επέτειος: 20 χρόνια από την μόνη κούπα στην καριέρα του Νίκου Σαμαρά και την αφιέρωση στην Ορεστιάδα

Η 25η Μαρτίου έχει ταυτιστεί με την εθνική επέτειο και την θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Οι φίλοι του βόλεϊ του Ηρακλή έχουν έναν λόγο παραπάνω να γιορτάζουν τη συγκεκριμένη μέρα. Το ίδιο και ο αείμνηστος Νίκος Σαμαράς.

Μια τέτοια γιορτινή μέρα, ακριβώς 20 χρόνια πριν, το 2000, έμελλε ο Νίκος Σαμαράς να κατακτήσει το πρώτο και όπως έμελλε να αποδειχθεί μοναδικό τρόπαιο στην καριέρα του. Αυτό του Κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 1999-2000 με τη φανέλα του Ηρακλή, απέναντι στον μεγάλο και πανίσχυρο Ολυμπιακό στον τελικό της Πάτρας.

Ο Νίκος Σαμαράς είχε κάνει άνω – κάτω την ομάδα με την κόντρα του με τον προπονητή Αλέκο Λεώνη στον ημιτελικό την προηγούμενη μέρα, αλλά στον τελικό με τον Ολυμπιακό είχε σκύψει το κεφάλι, είχε μπει σα λιοντάρι και είχε καθοδηγήσει τον Ηρακλή στον τίτλο, σε έναν υγιεινό περίπατο όπως αποδείχθηκε απέναντι στους ερυθρόλευκους.

Αυτός ο τίτλος έμελλε να είναι ο μοναδικός του Νίκου Σαμαρά στην σπουδαία καριέρα του. Μάλιστα, σε εφημερίδα της εποχής, αίσθηση προκαλούσε το γεγονός ότι ο Νίκος Σαμαράς, που έφυγε τελευταίος από τα αποδυτήρια, στις δηλώσεις του για αυτό το τρόπαιο, όταν δεχόταν το ερώτημα που το αφιερώνει, είχε απαντήσει αφήνοντας άφωνους τους δημοσιογράφους:

«Σε αυτούς που με στήριξαν, στον Ηρακλή και τον κόσμο του, αλλά και στην Ορεστιάδα. Στην Ορεστιάδα γιατί δεν μπόρεσα στα δέκα χρόνια, που έπαιξα εκεί, να της χαρίσω έναν τίτλο!»…