Super League: Τέταρτη από το τέλος στα φετινά πρόστιμα η Ξάνθη, «πρωταθλητές» οι δικέφαλοι

Με ένα ποσό κοντά μικρότερο από τα 30.000 ευρώ (29.750), ο ΑΟΞ κατέχει μια αξιοπρεπή θέση στον πίνακα προστίμων της Super League για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς βρίσκεται στη τέταρτη θέση από το τέλος της ιδιαίτερης αυτής κατάταξης.

Μπορεί την σεζόν που διανύουμε να καταγράφηκε ρεκόρ ως προς τα εισιτήρια για τους αγώνες του κορυφαίου πρωταθλήματος, ωστόσο δεν έλειψαν και τα αρνητικά, που αφορούν κυρίως τα πρόστιμα προς τις ομάδες που προκλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την πρόκληση επεισοδίων στις εξέδρες ή υβριστικά συνθήματα.

Με το φινάλε της κανονικής περιόδου λοιπόν, και εν αναμονή των αγώνων κατάταξης όπου ντέρμπι θα υπάρχουν σε κάθε αγωνιστική (και όλες οι ομάδες είναι υπότροπες, άρα ν γίνουν θα έχουμε ακόμη πιο αυστηρά πρόστιμα), το… κοντέρ του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Σούπερ Λιγκ έγραψε 1.129.600 ευρώ, ένα τραγικά εξωπραγματικό νούμερο που πέρα των άλλων, επιβαρύνει σημαντικά τις ομάδες σε οικονομικό επίπεδο.

Ψάχνοντας λοιπόν τα διατακτικά όλων των αποφάσεων που αφορούν τις ποινές για το πρωτάθλημα της Super League, η αθλητική ιστοσελίδα SDNA κατέταξε τις ομάδες ανάλογα με το πόσο πλήρωσαν σε κάθε ποινή. Σε αυτή την κατάταξη, ο ΑΟΞ είναι στην 4η θέση από το τέλος, έχοντας βγάλει από τα ταμεία του το ποσό των 29.750. Λιγότερα έχουν πληρώσει μόνον ο Βόλος, η Λαμία και ο Αστέρας Τρίπολης.

Η ομάδα από την Θράκη στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ήταν ακόμη πιο χαμηλά στον πίνακα, βγάζοντας από τα ταμεία της 3.750€, έχοντας από κάτω μόνο τον Αστέρα. Το συνολικό ποσό αυξήθηκε κατά πολύ στον αγώνα της 17ης αγωνιστικής με τη Λάρισα στα Πηγάδια, καθώς για τον αγώνα αυτόν ο αθλητικός δικαστής επέβαλλε το ποσό των 23.000€ στην ομάδα της Ξάνθης, ποσό ιδιαίτερα βαρύ για ομάδα με τις οικονομικές δυνατότητες του ΑΟΞ.

Στην 1η θέση στον πίνακα προστίμων βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία με το τέλος της κανονικής διάρκειας είχε πληρώσει το ποσό των 247.250 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα μεγάλο όταν αφορά για πειθαρχικές αποφάσεις. Στους αγώνες με τον ΑΟΞ, η «Ένωση» πλήρωσε 8.750€ στον αγώνα του ΟΑΚΑ, ενώ πλήρωσε 3.000 και για τον αγώνα στα Πηγάδια. Αναλυτικά ο πίνακας με τα πρόστιμα των 14 ομάδων σύμφωνα με την έρευνα του SDNA έχει ως εξής: