Ο κύβος ερρίφθη! Αναβάλλονται για πρώτη φορά μετά τους Παγκόσμιους Πολέμους οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο

Ο κορονοϊός έφερε τελικά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός ενημέρωσε για τη συμφωνία που ήρθε η πλευρά των διοργανωτών με τη ΔΟΕ για αναβολή ενός έτους.

Οι εξελίξεις παγκοσμίως με την πανδημία του κορονοϊού αλλά και οι πιέσεις των Ομοσπονδιών και των αθλητών για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο έπιασαν τελικά τόπο και το κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού» της τετραετίας αναβάλλεται!

Η τελική απόφαση για την αναβολή των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο πάρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης (24.03.2020) ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ξένα Μέσα, ο Σίνζο Άμπε πρότεινε στον πρόεδρο της ΔΟΕ την αναβολή των Αγώνων και τη… μεταφορά τους κατά ένα έτος (2021) με τον Τόμας Μπαχ να συμφωνεί κι έτσι να δίνει… λύση στην “ομηρία αναμονής” που είχαν όσοι αθλητές πήραν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και όσοι ήταν στην αναμονή, σε προολυμπιακά τουρνουά που αναβάλλονταν το ένα μετά το άλλο.

Είναι η πρώτη φορά που αναβάλλονται Ολυμπιακοί Αγώνες μετά τον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις διοργανώσεις του 1916 και τις διοργανώσεις του 1940 και του 1944. Τότε οδηγηθήκαμε ωστόσο τελικά σε ματαίωση. Μάλιστα, του 1940 η διοργάνωση ήταν και πάλι να διεξαχθεί στο Τόκυο. Ευχη όλων η πανδημία να ξεπεραστεί και το 2021 να διεξαχθούν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες σε μονή χρονιά αποτελώντας μια γιορτή συναδέλφωσης και αλληλεγγύης των λαών, που μόλις θα έχουν ξεπεράσει αυτήν την περιπέτεια.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΟΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ