Λουκέτο σε όλους τους χώρους άθλησης χωρίς καμία εξαίρεση μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο αναβλήθηκαν για το 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και αυτό σημαίνει πλέον ότι βάζουν λουκέτο χωρις καμια εξαίρεση όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι κάποιεςεγκαταστάσεις όπως πχ το ΟΑΚΑ όπου προπονείται η Βούλα Παπαχρήστου ή το Καυτανζόγλειο όπου προπονείται ο Κώστας Μπανιώτης, παρέμεναν ανοιχτές με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό για την ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών μας.

Θεωρητικά υπήρχε ενδεχόμενο στην Θράκη να ανοίξει το Πανθρακικό Στάδιο εφόσον επέλεγε να κάνει προπονηση σε αυτό για κάποιες μέρες ο Μπανιώτης, αν ερχόταν Κομοτηνή, καθώς και το κλειστό κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης για τους παραολυμπιονίκες Δήμο Μιχαλεντζάκη και Δημήτρη Καρυπίδη.

Πλέον μπαίνει οριστικά λουκέτο στα πάντα, χωρίς εξαιρέσεις. Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρει:

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα, τροποποιείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/2020 (ΦΕΚ 855/Β/13-3-2020), η οποία στο άρθρο πρώτο, παράγραφος 6, προέβλεπε ότι αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας «των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους».

Η τροποποιητική ΚΥΑ θα αφορά το σκέλος της εξαίρεσης «των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους», εξαίρεση την οποία θα αναιρεί, έπειτα από τη σημερινή συμφωνία της ΔΟΕ και της Ιαπωνίας περί αναβολής της προγραμματισμένης διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο.

Κατόπιν αυτών, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Επικράτεια θα παραμείνουν κλειστές χωρίς την παραμικρή εξαίρεση.