Κατατέθηκαν τα υπομνήματα από Ξάνθη, ΠΑΟΚ και… ΑΕΛ, Πανιώνιο και Ολυμπιακό! Στον αέρα η διάσκεψη της Επιτροπής Εφέσεων

Στις 15:00 το μεσημέρι έληξε η διορία που είχε δοθεί σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να καταθέσουν υπομνήματα για την υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος Ξάνθης και ΠΑΟΚ που συζητήθηκαν, κατόπιν των εφέσεών τους, στην Δευθεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Πολυσέλιδα υπομνήματα κατέθεσαν όχι μόνον η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ αλλά και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η ΠΑΕ ΑΕΛ και η ΠΑΕ Πανιώνιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΛ έκανε έφεση μόνο για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ενώ η ΠΑΕ Πανιώνιος μόνο για το μετοχολόγιο της Ξάνθης, ζητώντας τον υποβιβασμό της ομάδας της Θράκης.

Όλες οι πλευρές απέστειλαν ηλεκτρονικά τα υπομνήματά τους με τα απαραίτητα έγγραφα και όλα όσα θεωρούν πως θα θα βοηθήσουν τους τρεις δικαστές στην στη διεκπεραίωση της υπόθεσης. Επειδή οι υπηρεσίες της ΕΠΟ δεν λειτουργούν λόγω κορονοϊού, ενδεχομένως τα υπομνήματα να πρωτοκολληθούν εξ αποστάσεως. Ο κορονοϊός δυσχεραίνει -όπως είναι εύκολα αντιληπτό- τη λειτουργία και των οργάνων της ΕΠΟ και μπορεί να φέρει νέα καθυστέρηση στην απόφαση.

Είναι άγνωστο πότε θα γίνει η διάσκεψη των τριών εφετών και με ποιον τρόπο. Μπορεί να χρειαστούν παραπάνω από μία διασκέψεις και αυτές μπορεί να πραγματοποιηθούν, από την στιγμή που η ΕΠΟ είναι κλειστή, στο Εφετείο Αθηνών ή ακόμα και εξ αποστάσεως, με την βοήθεια της τεχνολογίας μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως έγινε άλλωστε και το δεύτερο μέρος της συζήτησης την περασμένη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι άνθρωποι της Ξάνθης, ακόμα και δια στόματος Χρήστου Πανόπουλου, έχουν ζητήσει από την πρώτη στιγμή που βγήκε η απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League να προχωρήσει έστω η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης και να μην περιοριστεί απλά στην επικύρωση του εις βάρους τους πορίσματος της ΕΕΑ.