Εισαγγελική παρέμβαση στην ΕΕΑ για παρατυπίες στην υπόθεση Ξάνθης-ΠΑΟΚ!

Την παρέμβαση Εισαγγελέα προκάλεσε η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση της φερόμενης πολυιδοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, αναφορικα με το αν υπήρχαν παρατυπίες από την Επιτροπή.

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στον Σπορ FM, υποστηρίζοντας ότι η εισαγγελέας Σαπφώ Κατσανάκη θα πατήσει πάνω σε τρεις άξονες και σε έρευνα για το ενδεχόμενο να έχουν σημειωθεί τέσσερις παρατυπίες συνολικά, αφού όμως πρώτα ανοίξουν τα δικαστήρια που έχουν κλείσει λόγω κορονοϊου.

Η κ. Κατσανάκη που διενεργεί και προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες για χρηματισμό του μέλους της Επιτροπής, Ηλία Αρκούδη, φέρεται ελέγχει ποινικά την ΕΕΑ, έχοντας στην κατοχή της έναν ογκώδη φάκελο, για τρεις λόγους. Πρόκειται σύμφωνα με το δημοσίευμα για τους εξής:

1. Ο πρώτος λόγος είναι η χρονική διάρκεια της απόφασης, καθώς έγινε γνωστή λίγο πριν την έναρξη του ΠΑΟΚ – Βόλος για το πρωτάθλημα. Αυτή η παράμετρος απασχόλησε την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και την εποπτεύουσα του ηλεκτρονικού εγκλήματος, κ. Βιργινία Σακελλαροπούλου, που έστειλε επιβαρυντικά στοιχεία για την ΕΕΑ. Η κ. Κατσανάκη διερευνά το τάιμινγκ της απόφασης, για υποκίνηση βίας και παράβασης καθήκοντος. Το αν, δηλαδή, κινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα ανθρώπων επειδή ξεκινούσε σε λίγη ώρα ο αγώνας στην Τούμπα. Η Εισαγγελία ελέγχει αν πρόκειται για δόλο ή για αμέλεια.

2. Επιπλέον υπάρχει μηνυτήρια αναφορά του αντιπροέδρου της ΙΔΕΑΔ, Γιώργου Παναγόπουλου. που καταγγέλλει ότι το μέλος της ΕΕΑ (και εισηγητής στην υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης) Ηλίας Αρκούδης αποπειράθηκε να δωροδοκηθεί σε προηγούμενη υπόθεση. Η αναφορά έφτασε στα χέρια του. Η αναφορά έφτασε στα χέρια του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Βαγγέλη Ιωαννίδη, λίγες ημέρες την απόφαση της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Διερευνάται δηλαδή το ενδεχόμενο απόπειρας δωροληψίας.

3. Γίνεται έρευνα για την επίσκεψη της Ειρήνης Μαρούπα (μέλος ΕΕΑ) στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα. Διότι στη συνέχεια κατέθεσε φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, που περιείχε στοιχεία προσωπικών δεδομένων, που εστάλησαν στη συνέχεια σε όλα τα μέλη της Επιτροπής. Μάλιστα, δόθηκαν και στους δικηγόρους της υπόθεσης. Ερευνά το ενδεχόμενο παραβίασης προσωπικών δεδομένων.