Διασωληνώθηκε και τέταρτος ασθενής στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης – Άλλοι έξι νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού

Αυξήθηκαν στα 10 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και προέρχονται από ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράλης, αφού πρόκειται για νοσοκομείο Αναφοράς της ασθένειας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση εκ μέρους του Διοικητή του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Ρούφου, αυξήθηκαν κατά ένας (από 3 στα 4) τα άτομα που νοσηλεύονται διασωληνωμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ 6 παραμένουν στον ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια της καθημερινής υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών και
δεδομένου, ότι το Π.Γ.Ν.Α. έχει οριστεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, για την αντιμετώπιση της Πανδημίας COVID-19,
ενημερώνει σχετικά με την εξέλιξη της νόσου.

Μέχρι σήμερα, Τρίτη 24.03.2020, και ώρα 15:00, στο Π.Γ.Ν.Α. νοσηλεύονται συνολικά, 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία προέρχονται από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Απ’ αυτά, τα 6 νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (Μ.Ε.Λ.) και τα 4 είναι διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του Π.Γ.Ν.Α.
Τονίζεται επανειλημμένα, ότι στις ιδιαίτερα πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, ως άτομα και ως κοινωνία, απαιτείται να επιδείξουμε όλοι μας ατομική ευθύνη, σεβόμενοι πλήρως τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και να «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».-
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΡΟΥΦΟΣ

Πηγή: https://www.evros-news.gr