Θέμα στο euronews η δίκη στην ΕΠΟ για Ξάνθη και ΠΑΟΚ μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω του κορονοϊού

Η πρώτη στα χρονικά δίκη στην Ελλάδα μέσω… τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης εξαιτίας των μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο λόγος για την έφεση της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ κατά της απόφασης του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League με την οποία τους αφαιρέθηκαν βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα με βάση προηγηθείσα καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εισήγηση-πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης 12 Μαρτίου και κατόπιν διακοπής της συνεδρίασης λόγω του προχωρημένου της ώρας, συνεχίστηκε την περασμένη Τρίτη.

Ωστόσο λόγω του COVID-19, αυτή η συνεδρίαση θα ήταν πλέον επικίνδυνο να επαναληφθεί σε μια μικρή αίθουσα με 20 δικηγόρους, 3 δικαστές και άλλους τουλάχιστον 10 διοικητικούς υπαλλήλους και δημοσιογράφους. Έτσι, κατέστη τελικά εφικτή η συνέχιση της διαδικασίας με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Με μέριμνα της ΕΠΟ, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν πέρα από τους τρεις εφέτες δικαστές, οι δικηγόροι όλων των πλευρών, ενώ δόθηκε η δυνατότητα παρακολούθησης και στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους υπό την αυστηρή σύσταση της μη μετάδοσης εικόνας και ήχου από την διαδικασία.

Το euronews ήταν ένα από τα μέσα που κάλυψαν δημοσιογραφικά την πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία, η οποία κύλησε ομαλά. Μάλιστα, το γεγονός απασχόλησε το κορυφαίο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο και το ανέδειξε στον τηλεοπτικό του αέρα, μεταδίδοντας πλάνα με τον θρακιώτη δημοσιογράφο του Γιάννη Γιαγκίνη να παρακολουθεί την διαδικασία.

Οπως είναι προφανές, το euronews δεν το απασχόλησε η ουσία της υπόθεσης και όσα διαδραματίστηκαν στην συζήτηση της έφεσης, αλλά ο τρόπος που έγινε αυτή η διαδικασία καθώς ουσιαστικά ήταν η πρώτη φορά που διεξήχθη στην Ελλάδα δίκη μέσω τηλεδιάσκεψης και αυτό συνέβη ουσιαστικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που απασχολεί όλη την υφήλιο.

Πλέον αναμένεται η έκδοση της απόφασης της Δευτεροβαθμιας Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, αφού πρώτα κατατεθούν με ηλεκτρονικό τρόπο τα έγγραφα υπομνήματα από τους παράγοντες της δίκης ως την προσεχή Τρίτη, 24 Μαρτίου, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ EURONEWS ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ