Κατατέθηκε στον εισαγγελέα μήνυση κατά του εισηγητή της υπόθεσης Ξάνθης-ΠΑΟΚ στην ΕΕΑ Ηλία Αρκούδη

Στην εισαγγελέα Σαπφώ Κατσανάκη βρίσκεται η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του ΙΔΕΑΔ Γιώργος Παναγόπουλος, στην οποία κατονομάζει τον Ηλία Αρκούδη ως το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που αποπειράθηκε να δωροδοκηθεί.

Ο Γιώργος Παναγόπουλος είχε γνωστοποιήσει στην εκπομπή «Δίκη στο Open» πως θα προχωρήσει σε αυτή τη κίνηση, και πλέον η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο Ηλίας Αρκούδης είναι ένας εκ των μελών της ΕΕΑ του Λευτέρη Αυγενάκη, που εξέτασε την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, υπήρξε μαλιστα ο εισηγητης της υπόθεσης και στην εισήγησή του υποστήριξε πως υπάρχει παράβαση που θα πρέπει να τιμωρηθεί με υποβιβασμό των δυο ΠΑΕ.

Στη μηνυτήρια αναφορά του, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα «dikografies» ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δικαίως λοιπόν χαρακτηρίζονται ως μαριονέτες του κάθε Υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος τελεί σε απόλυτη γνώση της θεσμικής, νομικής και ηθικής ανυπαρξίας τους, ΓΙΑΤΙ ΈΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ! Έτσι εξηγείται άλλωστε, γιατί και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ, όχι μόνο δεν απάντησε στις καλοκαιρινές καταγγελίες μου για τα σκάνδαλα της Επιτροπής αλλά τους διατήρησε και λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ και της ΞΑΝΘΗΣ, τους… αυγάτισε με τους εκ Πειραιά… επιστήμονες!» σχολιάζοντας τις αλλαγές μελών στην ΕΕΑ δυο ημέρες πριν την εξέταση της υπόθεσης ΠΑΟΚ και Ξάνθης.