Τρεις αγώνες της Θράκης στην 30άδα των μεγαλύτερων αγώνων δρόμου της Ελλάδας για το 2019

Ολοένα και περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα στρέφεται στο δρομικό κίνημα το τελευταίο διάστημα και αποκτούν μεγαλύτερη αξια και υπεραξία οι αγώνες που διεξάγονται στις διάφορες πόλεις.

Το Sportsfeed έκανε μια έρευνα με βάση τα επίσημα στοιχεία και παρουσίασε τους 30 μεγαλύτερους αγώνες δρόμου της Ελλάδας για το 2019, με βάση τις συμμετοχές και τα καταγεγραμμενα στον ΣΕΓΑΣ αποτελέσματά τους.

Μακράν στην πρώτη θέση είναι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας με σχεδόν 40.000 συμμετοχές και δεύτερος ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας με λίγο πάνω από 16.000. Τρίτο το No Finish Line στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με 12.000 και ακολουθεί στην τέταρτη θέση ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος της Θεσσαλονίκης με 11.801 συμμετοχές.

Η συγκεκριμένη αναφορά του αριθμού έχει να κάνει με το γεγονός ότι με μόλις τρεις συμμετοχές λιγότερες, 11.798, ακολουθούν τα Run Greece. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι στα Run Greece μετράται το σύνολο των επτά αγώνων σε ισάριθμες πόλεις της χώρας, ανάμεσα στις οποίες είναι και αυτή της Αλεξανδρούπολης στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Εκτος είναι ο Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη, έβδομο το Race for Cure στην Αθηνα και στην όγδοη θέση είναι μια άλλη σειρά αγώνων που πέρυσι είχαν παρουσία και στην Θράκη, τα Βικος Street Relays που φιλοξενήθηκαν και στην Ξάνθη τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο και εδώ μιλάμε για το σύνολο των συμμετοχών σε 10 πόλεις, οι οποίες έφτασαν τις 7.200 συνολικά.

Από εκεί και πέρα στην 30άδα συναντά κανείς στην 23η θέση μόνον άλλη μια διοργάνωση στην Θράκη, ωστόσο αποδεικνύεται ότι μόνη της είναι πιο ισχυρή σε συμμετοχές σε σχέση με τις άλλες δύο που συμπεριλαμβάνονται σε οργανωμένη ομάδα αγώνων ανά την χώρα. Ο λόγος για τον Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο στην Ξάνθη. Αγωνίστηκαν και τερμάτισαν 1.633 άτομα, καθόλου μικρός αριθμός.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ SPORTSFEED ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ: