«Μένει σπίτι» στην Κρήτη ο Θάνος Τοπούζης, μιλά με φίλους του στην Ιταλία αλλά πάντα η καρδιά χτυπά για τη Δαδιά

Ο Θάνος Τοπούζης έχει γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα του Έβρου Σουφλίου, βρέθηκε στις ακαδημίες του Άρη ενώ βρέθηκε και σε αρκετές ομάδες της πολύπαθης γειτονικής Ιταλίας.

Αγωνίστηκε με τον Έβρο Σουφλίου στη Γ’ Εθνική Κατηγορία και πολλές άλλες ελληνικές ομάδες. Πλέον ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αλλά η καρδιά του είναι στο αγαπημένο του χωριό, τη Δαδιά.

Ως μέλος της τοπικής ομάδας Αλμυρός FC, με την οποία αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηρακλείου, έχει την φετινή σεζόν 25 συμμετοχές με 24 γκολ και 7 ασίστ. Ο ίδιος δεν την χαρακτηρίζει ιδιαίτερα επιτυχημένη, αν και η ομάδα του μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου έχει εξασφαλίσει την 2η θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική, που όμως πλέον είναι άγνωστο αν και πότε θα γίνουν.

Ο ίδιος ο Θάνος Τοπούζης βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στο επίκεντρο των συζητήσεων στις παρέες του στην Κρήτη, λόγω των γεγονότων στα σύνορα και της καταγωγής του από τον Έβρο. «Για το θέμα με τους μετανάστες θεωρώ ότι το κράτος το έχει αντιμετωπίσει πολύ σωστά και το ίδιο πιστεύουν και εδώ στην Κρήτη. Είναι εύκολο να μιλάς από τον καναπέ σου αν ζεις σε μια πόλη μακριά από σύνορα αλλά αν είσαι εκεί και τα έχεις ζήσει, καταλαβαίνεις ότι όλο αυτό που γίνεται κάπου αποσκοπεί, οπότε θεωρώ ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι πολύ σωστά», λέει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής.

Πλέον, όμως, το ζήτημα του Έβρου σε όλη τη χώρα, ακόμα και στον ίδιο τον Έβρο, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Ο κόσμος μένει σπίτι και είναι συγκλονισμένος με τις εξελίξεις αναφορικά με τον κορονοϊό και το αρνητικό παράδειγμα παραμένει η Ιταλία, μια χώρα στην οποία αγωνίστηκε ο ίδιος και έχει κρατήσει επαφές. «Έχω μιλήσει με κάποιους φίλους από Ιταλία. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα, όπως τα λένε και στα ΜΜΕ. Το λάθος τους ήταν ότι στην αρχή δεν το πήραν στα σοβαρά το όλο θέμα. Εμείς εδώ στην Κρήτη από την πρώτη στιγμή που ακούστηκε για κρούσμα, τηρήσαμε όλα τα μέτρα και ακόμα τα τηρεί ο κόσμος και γι’ αυτό είναι σχετικά ήρεμα τα πράγματα εδώ πέρα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον».

Όσο για την συμβουλή που έχει ο ίδιος να δώσει στους φίλους αναγνώστες του ThrakiSportS; «Δεν είναι κάτι παραπάνω από αυτό που όλοι έχετε ακούσει. Η συμβουλή μου είναι να προσπαθεί ο κόσμος να μείνει στο σπίτι και αν τυχόν βγαίνει έξω να βγαίνει μόνο για τα απαραίτητα και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!! Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σ’ όλο αυτό πρέπει να προστατεύουμε και τον διπλανό μας, όχι μόνο τον εαυτό μας».