Γιατρός με προηγηθέν ταξίδι σε πόλη της Θράκης το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στον Νομό Σερρών

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στην Π.Ε. Σερρών έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής. Πρόκειται για μια γυναίκα 30 ετών, η οποία είναι γιατρός στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου.

Η γυναίκα μετέβη τις προηγούμενες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών με ελαφρά συμπτώματα και χωρίς πυρετό. Οι γιατροί προχώρησαν στην απαιτούμενη δειγματοληψία και τα αποτελέσματα έδειξαν πως ήταν θετική στον ιό.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σιδηροκάστρου Χρήστος Χαιδευτός μέσω ανακοίνωσής του,επιβεβαιώνει το γεγονός καλώντας του πολίτες να μην ανησυχούν ενημερώνοντας παράλληλα ότι για προληπτικούς λόγους το νοσηλευτικό ίδρυμα πρωτοβάθμιας υγείας θα κλείσει προκειμένου να γίνει απολύμανση.

Από χθες βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροκάστρου και στο Νομό Σερρών επικρατεί αναστάτωση μετά την ανακοίνωση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊου στις Σέρρες.

Με ανακοίνωση ο Δήμος Σιντικής ενημερώνει τους πολίτες ότι θα εξυπηρετούνται, μέχρι νεοτέρας, από τα Κέντρο Υγείας Ηράκλειας, Ροδόπολης και Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, η γιατρός πριν 10 ημέρες επισκέφθηκε την Ξάνθη και κάποιες φίλες της που ήρθαν από την Αγγλία, επέστρεψε και στην συνέχεια παρουσίασε εμπύρετο. Η γυναίκα παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πηγή: https://epiloges.tv/ και https://webtv.ert.gr