Επιτάχθηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις στη Βουλγαρία για δομές φιλοξενίας ασθενών με κορονοϊό

Ο Κορονοιός πλέον έχει επηρεάσει σημαντικά τη καθημερινότητα μας, καθώς τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης περιορίζουν τη μετακίνηση των πολιτών σε μέγιστο.

Ηδη από τα ξημερώματα της Δευτέρας έχει ουσιαστικά αποφασιστεί ockdown για όλη τη χώρα, καθώς έχουμε πλέον ξεπεράσει τα 600 επιβεβαιωμένα κρούσματα (με τα πραγματικά να εκτιμώνται στο δεκαπλάσιο νούμερο), ενώ ήδη μετράμε 15 νεκρούς.

Την ίδια ώρα, στη γειτονική μας Βουλγαρία με μόλις 163 κρούσματα και 3 θανάτους, η κυβέρνηση από ότι φαίνεται παίρνει εξίσου αυστηρά ή ακόμα πιο αυστηρά μέτρα ή μάλλον μέτρα που σοκάρουν.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Μπορίσοφ αποφάσισε να επιτάξει πρισμένα τα κλειστά γυμναστήρια για να προετοιμάσει τη χώρα του για το χείριστο σενάριο που τα κρούσματα θα είναι χιλιάδες και θα αδυνατούν να φιλοξενηθούν στα υπάρχοντα νοσοκομεία.

Κάπως έτσι, γέμισε και το κλειστό γυμναστήριο «Armeets Arena» της φωτογραφίας με πρόχειρα κατασκευασμένα κρεβάτια ώστε να μετατραπεί σε άτυπο νοσοκομείο με χιλιάδες κλίνες σε περίπτωση που δεν θα μπορέσει να υποστηρίξει τα κρούσματα το σύστημα υγείας της Βουλγαρίας.