Επισημοποίησε το σενάριο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο η ΔΟΕ

Με ανακοίνωσή της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή γνωστοποίησε ότι πλέον εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο με την αναβολή να είναι μέσα σε αυτά.

Διευκρινίζει ωστόσο σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει περίπτωση ματαίωσης της κορυφαίας διοργάνωσης στον κόσμο, που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής, προτεραιότητα για τη ΔΟΕ ειναι να διασφαλιστεί η υγεία όλων των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγωνες αλλά και να συμβάλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες σε συνεννόηση με τις ολυμπιακές επιτροπές κάθε χώρας αλλά και τις παγκόσμιες ομοσπονδίες κάθε αθλήματος και φυσικά την οργανωτική επιτροπή του Τόκυο και την ιαπωνική κυβέρνηση.

Το σίγουρο είναι, με βάση την ανακοίνωση και την κατάσταση στον κόσμο, ότι οι Ολυμπιακοί Αγωνες ΔΕΝ θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου. Το αν θα πάνε μερικούς μήνες πίσω παραμένοντας εντός του 2020 ή αν θα μεταφερθούν το καλοκαίρι του 2021, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο, είναι κάτι που θα εξεταστεί τις επόμενες ώρες.