Επίσημη ενημέρωση: 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, τρεις οι διασωληνωμένοι

Αυξήθηκαν κατά δύο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που απασχολούν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αφού άλλα δύο προστέθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγα λεπτά.

Αυξήθηκαν κατά ένας οι διασωληνωμένοι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (τρεις από δύο χθες) και επίσης κατά ένας αυτοί που νοσηλεύονται στον ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης (πέντε από τέσσερις χθες). Παραμένουν τέσσερα άτομα σε κατ οίκον περιορισμό.

Η επίσημη ενημέρωση από τον Διοικητή του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Ρούφο αναφέρει:

Ο Διοικητής του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, στα πλαίσια της καθημερινής υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών και δεδομένου, ότι το ΠΓΝΑ έχει οριστεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για την αντιμετώπιση της Πανδημίας COVID-19, ενημερώνει σχετικά με την εξέλιξη της νόσου.

Μέχρι σήμερα, Κυριακή 22.03.2020, και ώρα 15:00, στο Π.Γ.Ν.Α., καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας, σε 12 συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Από αυτά, 4 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, 5 νοσηλεύονται σε Κλινική και 3 είναι διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ( Μ.Ε.Θ.).
Τονίζεται επανειλημμένα, ότι στις ιδιαίτερα πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, ως άτομα και ως κοινωνία, απαιτείται να επιδείξουμε όλοι μας ατομική ευθύνη, σεβόμενοι πλήρως τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ) και να «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».-
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΡΟΥΦΟΣ