Ξέχασε ο Αυγενάκης την προετοιμασία των Παραολυμπιονικών Μιχαλεντζάκη και Καρυπίδη

Η λίστα που εκδόθηκε από το υφυπουργείο Αθλητισμού για τους αθλητές που δικαιούνται εξαίρεσης ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο περιελάμβανε σχεδόν 100 ονόματα.

Ανάμεσά τους ήταν ο Κομοτηναίος υψίστας Κώστας Μπανιώτης, η Ξανθιώτισσα εξ αγχιστείας τριπλουνίστρια Βούλα Παπαχρήστου, ο επίσης Ξανθιώτης στην καταγωγή ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Παύλος Καγιαλής, ο Κομοτηναίος εξ αγχιστείας επίσης ιστιοπλόος Βύρωνας Κοκκαλάνης, η Δραμινή ολυμπιονίκης Αννα Κορακάκη που ήταν και η πρώτη λαμπαδηδρόμος, ο επίσης Δραμινός πρωταθλητής των υψηλών εμποδίων Κώστας Δουβαλίδης και τόσοι άλλοι.

Ποιοι απουσίαζαν; Οι παραολυμπιονίκες μας, όπως οι Εβρίτες Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και ο Δημήτρης Καρυπίδης του Ηρόδικου Κομοτηνής. Η απόφαση Αυγενάκη έχει θέσει εκτός της περίφημης ολυμπιακής προετοιμασίας που επιτρέπει τις προπονήσεις αυτήν την δύσκολη περίοδο των αγώνων όλους τους αθλητές που προετοιμάζονται για τους Παραολυμπιακους Αγώνες. Αυτό είχε για παράδειγμα ως αποτέλεσμα, οι δυο Εβρίτες πρωταθλητές να μην προπονηθούν την περασμένη εβδομάδα, που έμεινα κλειστό το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης.

Και είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουν να προπονηθουν αν δεν προβλεφθούν ρητά τα ονόματά τους σε υπουργική εξαίρεση, κάτι που πάντως αναμένεται να συμβεί από τις αρχές της εβδομάδας…