Το ξεχωριστό ρεκόρ του Παύλου Δεμιτζάκη στον πάγκο της Καβάλας

Ο Παύλος Δερμιτζάκης βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στον πάγκο της Καβάλας και, όταν κι αν αυτή η σεζόν ξαναρχίσει, θα την ολοκληρώσει στην ομάδα του ΑΟΚ.

Ο έμπειρος τεχνικός, που μεταξύ άλλων έχει καθοδηγήσει και την ομάδα του Πανθρακικού, μετά την προηγούμενη χρονιά που οδήγησε την Καβάλα στην Football League, τη φετινή χρονιά βρίσκεται στην 6η θέση με 36 βαβθμούς, 4 πίσω από τον δεύτερο Ιωνικό. Ωστόσο, οπως σημείωσε σε αφιέρωμά της η «Πρωινή», ο πρώην κόουτς του Πανθρακικού κατέχει επίσης και ένα ρεκόρ που φαντάζει κάτι συνηθισμένο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά για την ιστορία του ΑΟΚ την τελευταία δεκαετία, φαντάζει κάτι πολύ ιδιαίτερο, καθώς όπως θα δούμε δύσκολα αντέχει κάποιος τεχνικός για μεγάλο διάστημα στον πάγκο της ομάδας.

Τη πρώτη χρονιά μετά την απόφαση Γερουλάνου για υποβιβασμό της Καβάλας στα Ερασιτεχνικά, ο ΑΟΚ στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα είχε προπονητή τον Νίκο Καραμπιμπέρη με συνεργάτη τον Σάκη Τσιρωνίδη. Η ομάδα επανήλθε σε Εθνική κατηγορία και στη Β’ Εθνική ανέλαβε ο Κομοτηναίος Κώστας Βασιλακάκης. Η ομάδα δεν… έβαζε γκολ και αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Παπαδόπουλο που αποχώρησε λόγω οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου για να τον διαδεχθεί ο Ξανθιώτης Γιώργος Μαραντάς.

Την επόμενη άρχισε η εποχή… Βλάση Τσάκα. Ο Γιάννης Τοπαλίδης φεύγει πολύ γρήγορα, έρχεται ο παλαίμαχος Γερμανός Ντίτελμ Φέρνερ αλλά και αυτός αλλάζει πολύ γρήγορα με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη να έρχεται σαν διάδοχος του. Δε βγάζει όμως και αυτός τη σεζόν. Είχε αντικατασταθεί από τον Μιχάλη Ιορδανίδη. Δεν σώθηκε όμως η παρτίδα. Η ομάδα υποβιβάστηκε.

Στη Γ’ Εθνική την περίοδο 2014-2015 ξεκινάει στον πάγκο ο Γιάννης Ισπυρλίδης. Φεύγει μετά το 2-2 με το Αγιονέρι στην Καβάλα και έρχεται ο Κώστας Ανυφαντάκης. Ο Ανυφαντάκης ξεκινάει τη σεζόν 2015-2016 όμως στη διάρκεια και μετά το 2-3 από το Βυζάντιο στο «Ανθή Καραγιάννη» γίνεται η αντικατάσταση του από τον Γιάννη Ταουσιάνη.

Ο Ταουσιάνης ξεκινάει την περίοδο 2016-2017 αλλά η χρονιά χάνεται πολύ γρήγορα και στην θέση του αναλαμβάνει ο Άγγελος Διγκόζης. Τη σεζόν 2017-2018 επιστρέφει στον πάγκο της ομάδας ο Κώστας Ανυφαντάκης όπου και τελειώνει ο ίδιος τη σεζόν. Όμως το καλοκαίρι του 2018 αναλαμβάνει ο Παύλος Δερμιτζάκης που συνεχίζει μέχρι και τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές προπονητών ήταν πολύ συχνές και την περίοδο της οικογένειας Ψωμιάδη. Οπως πάντα σημειώνει η “Πρωινή”, στη Γ’ Εθνική την πρώτη χρονιά ξεκίνησε ο Βαγγέλης Γούτης, ήρθε στη συνέχεια ο Γιώτης Τσαλουχίδης και τελείωσε ο Ομάρ Ντιένγκ.

Τη δεύτερη χρονιά στη Γ’ Εθνική η αρχή έγινε με τον Στράτο Βουτσακέλη και ήρθε μετά ο Νίκος  Ζαλίκας. Τέλος, στη Β’ Εθνική είχε ξεκινήσει ο Γερμανός Ράινερ Μάουρερ αλλά αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Αναστόπουλο.