Μεικτές Ομάδες: Αισιόδοξος για το μέλλον των πιτσιρικάδων της Καβάλας ο Χάρης Παππάς

Για την επιτυχία πρόκρισης της Μεικτής Ομάδας Κ12 της ΕΠΣ Καβάλας στην επόμενη φάση του σχετικού Πανελληνίου Πρωταθλήματος μίλησε στην Πρωινή ο προπονητής της Χάρης Παππάς, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού αλλά και της Ξάνθης

Όπως τόνισε, σε αυτή την ηλικία μετράει το ταλέντο ενώ βασικός στόχος την προσπάθειας είναι τα παιδιά να «ζεσταθούν» και πάλι για τις μεικτές της ΕΠΣΚ. «Είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσεις κάποια πράγματα στα παιδιά στην ηλικία που βρίσκονται. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια από τον προηγούμενο Μάιο σε συνεργασία με την ΕΠΣΚ και με τον κ. Ρουμελιώτη που έπαιξε σημαντικό ρόλο. Αρχικά θέλαμε να αξιολογήσουμε τα παιδιά. Νομίζω ότι όλη αυτή η προσπάθεια επιβραβεύτηκε. Θεωρώ ότι έγινε πολύ καλή δουλειά και στην Κ14 παρά το γεγονός ότι δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση», είπε ο Χάρης Παππάς.

«Τα παιδιά έχουν ταλέντο και θέληση. Φυσικά δεν ξέρουμε ακόμη πως θα εξελιχθούνε τα επόμενα χρόνια. Πάντως τώρα φτάσανε σε αυτή την ηλικία σε μια πολύ σημαντική διάκριση», αναφέρει ακόμα ο Χάρης Παππάς και προσθέτει ότι αυτό δείχνει την δουλειά στις ακαδημίες, αλλά όχι μόνο αυτό: «Πιστεύω ότι σε αυτή την ηλικία μετράει πολύ το ταλέντο.  Το θέμα πόσο εκπαιδεύονται σωστά από αυτή την ηλικία και μετά. Η εκπαίδευση είναι κάτι το δύσκολο και θέλει μεγάλη προσοχή».

Επόμενος αντίπαλος για την Κ12 της ΕΠΣ Καβάλας είναι η Καστοριά. Εφόσον συνεχιστεί το πρωτάθλημα, γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο της ματαίωσης λόγω του κορονοϊού, η αναμέτρηση αυτή θα είναι νοκ άουτ αλλά θα διεξαχθεί στην Καβάλα, αφού η ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο. Υπενθυμιζεται ότι την δεύτερη κατέκτησε η ΕΠΣ Μακεδονίας ενώ οι ΕΠΣ Έβρου, Ξάνθης και Θράκης αποκλείστηκαν από τη συνέχεια. Εφόσον η Κ12 της ΕΠΣ Καβάλας νικήσει, μετά θα υπάρχει ακόμη ένα παιχνίδι νοκ άουτ και στη συνέχεια φάιναλ φορ. Αλλά προϋπόθεση για όλα αυτα να μην ματαιωθεί η διοργάνωση.