ΕΠΣ Θράκης: «Τέσσερις ομάδες διεκδικούν επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα» λέει ο Σπύρος Κουτσογιάννης

Ο Σπύρος Κουτσογιάννης ζει για το ποδόσφαιρο. Έχοντας φτάσει σε υψηλό επίπεδο ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος στην θέση που απαιτεί μεγαλύτερη δεξιοτεχνία, δηλαδή αυτή του «δεκαριού», τις τελευταίες δεκαετίες έχει στρέψει την προσοχή του στην προπονητική και μάλιστα με επιτυχία.

Φέτος βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου και οδηγεί την ομάδα του στο δρόμο των επιτυχιών, καθώς μέχρι και την διακοπή του πρωταθλήματος είχε καταφέρει να την έχει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης.

«Το Ν. Σιδηροχώρι πάντα ήταν μία καλή ομάδα. Έχει πέσει μόλις μία φορά στην Β’ και ανέβηκε κατευθείαν. Έχει μία διοίκηση που ζει για την ομάδα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως παρότι υποβιβάστηκε από την Γ’ Εθνική αμέσως έφτιαξε ανταγωνιστικό ρόστερ και πρωταγωνιστεί εκ νέου τα τελευταία δύο χρόνια. Αυτό δεν γίνεται εύκολα και μπορούμε να το δούμε και στην περιοχή μας. Προς τιμήν της διοίκησης κράτησε την ομάδα, κάναμε έναν σχεδιασμό και πρωταγωνιστούμε. Μου έχουν δώσει το ελεύθερο να δουλέψω όπως θέλω εγώ και μου λύνουν τα χέρια καθημερινά», λέει ο ίδιος ο Σπύρος Κουτσογιάννης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Παρατηρητή της Θράκης» πριν διακοπεί το πρωτάθλημα.

«Η πορεία στην Γ’ Εθνική κούρασε και τους παράγοντες της ομάδας σε όλα τα επίπεδα αλλά η αγάπη και η όρεξη για την ομάδα, τους έδωσε δύναμη για να συνεχίσουμε πιο σοφοί και πιο έμπειροι. Το Ν. Σιδηροχώρι έχει όλα τα εχέγγυα για να φτάσει στην Γ’ Εθνική. Στόχος μας είναι η άνοδος, το δουλεύουμε καλά αυτό και η διοίκηση το θέλει πολύ», προσθέτει.

Για τον ρόλο του προπονητή, αναφέρει: «Ο προπονητής είναι πάντα ο κακός της υπόθεσης. Βέβαια έχω πολλά ποιοτικά παιδιά και η διοίκηση βρίσκεται δίπλα τους. Τα παιδιά ακούνε και σέβονται και το κλίμα είναι φανταστικό. Υπάρχει πλάνο, ο καλύτερος παίζει, αλλά είναι η μοίρα του προπονητή να βγαίνει κακός. Γενικά επειδή όλα τα παιδιά έχουν την ηλικία του γιου μου τους βλέπω σαν παιδιά μου».

Σε σχέση με την συγκλονιστική εξέλιξη στο φετινό πρωτάθλημα ανέφερε: «Σίγουρα θεωρώ πως είναι από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα. 4 ομάδες διεκδικούν επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα είναι κάτι το οποίο δεν το βλέπει κανείς τόσο εύκολα. Το Brandname του Πανθρακικού είναι τεράστιο, Σάπες και Γρατινή έχουν ένα πολύ δυνατό ρόστερ και πιστεύω πως όλο αυτό μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τοπικού ποδοσφαίρου. (…) Το πρωτάθλημα τελικά θα το πάρει ο πιο ικανός, ο πιο προετοιμασμένος, ο πιο δυνατός είναι και ο πιο τυχερός. Ο Παράγοντας τύχη παίζει ρόλο. Μακάρι ο καλύτερος να πάρει το πρωτάθλημα».