Κομοτηναίος πρώην παίκτης Πανθρακικού και Σπάρτακου από τη Μαδρίτη: «Πάνω από 1.000 οι νεκροί εδώ αλλά δε θέλω να γυρίσω Ελλάδα»

Η Ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι οι νεκροί στην χώρα από τον κορονοϊό ξεπέρασαν τους 1.000 με συνέπεια η χώρα να είναι αυτή τη στιγμή η δεύτερη πιο πληττόμενη από τη νόσο COVID-19 μετά την Ιταλία.

Οι περισσότεροι θάνατοι αλλά και τα περισσότερα κρούσματα παρατηρούνται στην πρωτεύουσα Μαδρίτη, όπου βρίσκεται αυτήν την περίοδο ο Δημήτρης Ανδρέου, Κομοτηναίος φοιτητής με το πρόγραμμα Erasmus, ο οποίος έχει αγωνιστεί παλιότερα στην ακαδημίες του Πανθρακικού αλλά και στην ομάδα του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων.

Το ThrakiSportS τον εντόπισσε και συνομίλησε μαζί του για το πως είναι η κατάσταση στην Ισπανία. Αρχικά μας είπε πως δεν φοβάται καθόλου την κατάσταση και θελησε να περάσει αυτό το μήνυμα σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς του που είναι φυσιολογικό να ανησυχούν, διότι η κυβέρνηση έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα, που είναι η υποχρεωτική καραντίνα σε όλους εκτός κάποιων συγκεκριμένων περιστάσεων που είναι το να πας στο σούπερ μάρκετ η φαρμακείο. «Σε αντίθετη περίπτωση αν κυκλοφορείς άσκοπα υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα που φτάνουν μέχρι την φυλάκιση», σχολιάζει.

Για το πως αντιμετωπίζει την κατάσταση, ο Δημήτρης Ανδρέου μας είπε: «Περνάω τις ώρες σπίτι μου μαζί με τους συγκατοίκους μου οι οποίοι επίσης δεν βγαίνουν από το σπίτι. Ασχολούμαστε με τις εργασίες γιατί οι καθηγητές μας επέβαλλαν να τις παραδώσουμε διαδικτυακά στην ώρα τους. Ακόμα, έχουμε και παράδοση μαθημάτων μέσω ίντερνετ. Κατά τα άλλα, συνηθίζω να περνάω τις ώρες μου δημιουργικά ζωγραφίζοντας και κάνοντας τις εργασίες μου».

Για το πότε αντιλήφθηκε την σοβαρότητα της κατάστασης απάντησε: «Άκουγα, διάβαζα αλλά το αντιλήφθηκα μόλις πλέον φτάσαμε τα 2.000 κρούσματα και παράλληλα την ίδια μέρα μας ενημέρωσαν πως κλείνουν τα πανεπιστήμια. Εκεί κατάλαβα πως τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά. Ξέραμε και τι γίνεται στην Ιταλία, αλλά σαν Έλληνες που είμαστε, αν δεν νιώσουμε κάτι να μας πλησιάζει, δεν μπορούμε να καταλάβουμε την σοβαρότητα του».

Οπως μας ενημερώνει ο Δημήτρης Ανδρέου, τα σούπερ μάρκετ στην Μαδρίτη ήταν άδεια ιδιαίτερα στους καταψύκτες με τα κρέατα. Ο ίδιος δεν τρελαίνεται να κάνει υπερκατανάλωση στα προϊόντα αφού τα μάρκετ είναι ανοιχτά όλη μέρα και βγαίνει περίπου μια φορά την εβδομάδα για τα ψώνια. Ακόμα διαπιστώνει πως πλέον υπάρχει αστυνομία σε κάθε γωνιά της πόλης.

Στο ερώτημα για το αν θέλει να γυρίσει στην Κομοτηνή και τι τον συμβουλεύουν οι φίλοι και γνωστοί του: «Δεν θέλω να γυρίσω πίσω γιατί βάση νόμου θα πρέπει να κάτσω 14 μέρες καραντίνα και αυτό λογικά θα γίνει στην Αθήνα και όχι στο σπίτι μου. Ακόμα, σε περίπτωση που έχω τον ιό χωρίς να έχω συμπτώματα, δεν θέλω να διακινδυνεύσει κανένας εξαιτίας μου. Πολλοί συμφοιτητές θέλουν να γυρίσουν στις χώρες τους, άλλοι θέλουν να κάτσουν και πολλοί έχουν γυρίσει ήδη. Εγώ προσωπικά δεν αγχώνομαι και θα κάτσω εδώ».

Τέλος, το μήνυμα που θέλει στα στείλει στην Ελλάδα: «Θέλω να σας συμβουλεύσω να μείνετε σπίτι και να είστε προσεκτικοί ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο που έφτασε η Ισπανία και η Ιταλία. Η κυβέρνηση της Ελλάδας πήρε γρήγορα τα μέτρα τα οποία είναι αναγκαία και με βρίσκουν σύμφωνο. Στην Ισπανία ξεπεράσαμε πλέον τους 1.000 νεκρούς και αγγίζουν τις 20.000 τα κρούσματα. Τόσο εδώ στην Ισπανία αλλά και στην Ιταλία άργησαν πολύ περισσότερο να πάρουν τα μέτρα σε σχέση με την Ελλάδα, όταν τα κρούσματα είχαν φτάσει τις 4.000. Ελπίζω στην Ελλάδα να τα καταφέρουμε αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει και εμείς να συμβάλουμε. Εγω θα κάτσω για τον λόγο αυτόν όσο χρειαστεί στο σπίτι που νοικιάζω στη Μαδρίτη. Έτσι και εσείς, μείνετε σπίτι…».