Τα δεδομένα για τις πέντε θρακιώτικες ομάδες της Α2 Ανδρών και Γυναικών στη ζωή μετά τον κορονοϊό

Σκέψεις και αναμονή εν μέσω κρίσης για τους πέντε εκπροσώπους της Θράκης σε Α2 Ανδρών και Γυναικών για το μέλλον των πρωταθλημάτων.

Η ΕΟΠΕ από την πρώτη μέρα έχει αντιδράσει και έχει αναστείλει όλα τα Εθνικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα που είναι στην δικαιοδοσία της και πλέον οι Θρακιώτες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο τι μέλλει γενέσθαι με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στην Α2 Ανδρών και Γυναικών.

Αυτή τη στιγμή βάση και της κυβερνητικής απόφασης δεν επιτρέπεται ούτε προπονήσεις να γίνονται, ενώ ενδιαφέρον θα προκαλέσει η διάρκεια της κρίσης αφού όπως είναι γνωστό σε άλλες χώρες έχει ληφθεί η απόφαση της ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων.

Όπως είναι γνωστό στον Βόρειο Όμιλο της Α2 Ανδρών η Θράκη έχει τρεις εκπροσώπους, τον Ερμογένη Ξάνθης, την ΑΕ Κομοτηνής και τον Άθλο Ορεστιάδας. Αυτή την στιγμή, τέσσερις στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος ΑΕ Κομοτηνής και Άθλος Ορεστιάδας καταλαμβάνουν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα χωρίς πάντως ελπίδες να κυνηγήσουν την πρωτιά που οδηγεί και στην άνοδο, ενώ ο Ερμογένης Ξάνθης βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας, λίγο πάνω από τον υποβιβασμό και με τέσσερις τελικούς μπροστά που θα κρίνουν την παραμονή. Πρωταθλητής έχει κριθεί και μαθηματικά με τον Φίλιππο Βέροιας να κερδίζει πανάξια την άνοδο αλλά να τίθεται υπό αμφισβήτηση αυτή τη στιγμή.

Αντίστοιχα στην Α2 Γυναικών στον Βόρειο Όμιλο, Νίκη και Φοίνικας Αλεξανδρούπολης καταλαμβάνουν τις δύο τελευταίες θέσεις, με τον Φοίνικα και μπορεί μαθηματικά να μην έχει υποβιβασθεί στο τοπικό πρωτάθλημα αλλά το πρόγραμμα της είναι δύσκολο έτσι ώστε να πετύχει το τέσσερα στα τέσσερα και αντίστοιχα η Νίκη να μην πετύχει καμία νίκη ή να πάρει κάποιον βαθμό και την Νίκη να έχει τέσσερις τελικούς μπροστά της καθώς είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από τα Γιάννενα και από την σωτηρία, ενώ και σε αυτόν τον όμιλο έχουμε και μαθηματικά ανάδειξη πρωταθλητή, τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων.

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι και η ΕΟΠΕ, με την Ομοσπονδία μετά και την αναβολή να μην έχει βγάλει κάποια περαιτέρω ανακοίνωση για να ξεκινήσουν συζητήσεις για κάποιο άλλο σχεδιασμό, πέρα της επανέναρξης του πρωταθλήματος μόλις λήξει αυτή η καραντίνα. Χρόνος πρακτικά υπάρχει για να πραγματοποιηθούν τέσσερις αγωνιστικές, ακόμα και τον Ιούνιο αλλά αυτό σίγουρα θα αλλοιώσει την ποιότητα του πρωταθλήματος καθώς θα μιλάμε για απροπόνητους παίχτες και απροετοίμαστες ομάδες.

Λύσεις σίγουρα υπάρχουν, όπως η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και σε συνεργασία με την Volley League, χωρίς να πέσουν ομάδες, με τους Πρωταθλητές να ανέβουν κανονικά αλλά παράλληλα να τεθεί και ένα σχέδιο έτσι ώστε το προϊόν να γίνει πιο ελκυστικό και στον φίλαθλο κόσμο αλλά και οικονομικά για τις ομάδες. Ολα αυτά πάντως είναι ακόμα σχέδια επί χάρτου…