«Συναγερμός» σε κορυφαία ομάδα της Θράκης! Νόσησε με κορονοϊό ο πατέρας ενός παίκτη

Σε συναγερμό έχουν τεθεί τις τελευταίες ώρες οι άνθρωποι κορυφαίας ομάδας της Θράκης, η οποία συμμετέχει σε εθνικό πρωτάθλημα στο άθλημά της.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι νόσησε με κορονοϊό και ήδη νοσηλεύεται στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ο πατέρας ενός παίκτη.

Πρόκειται για το επονομαζόμενο «τέταρτο κρούσμα», το τελευταίο που επιβεβαιώθηκε και νοσηλεύεται στο ΠΓΝΑ και αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με το πρώτο κρούσμα που αφορά γνωστό στρατιωτικό μουσικό, του οποίου όπως έχει γράψει το ThrakiSportS τόσο ο πατέρας όσο και ο γιος αποτελούν σημαίνοντα μέλη της οικογένειας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Αν και δεν υπάρχει για την ώρα ένδειξη ότι έχει νοσήσει ο αθλητής-γιος του ασθενούς ή άλλα μέλη της οικογένειάς του, οι άνθρωποι αυτοί του στενού κύκλου της οικογένειάς του έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών για προληπτικούς λόγους, αφού είναι γνωστό ότι τα συμπτώματα του ιού δεν εμφανίζονται από την πρώτη ημέρα.

Από την ιχνηλάτηση ωστόσο των επαφών του νοσούντος προκύπτει επιπρόσθετη ανησυχία και για την συγκεκριμένη ομάδα και τα μέλη της, αφού ο ασθενής φέρεται να είχε συνοδεύσει ως γονέας το εφηβικό της τμήμα στην Θεσσαλονίκη και να βρέθηκε σε αυτό το ταξίδι για αρκετές ώρες με παιδιά, προπονητές και άλλους γονείς.

Ο γιος του ασθενούς μετέχει λόγω ηλικίας τόσο στο εφηβικό τμήμα του ιστορικού αθλητικού συλλόγου αλλά και στο ανδρικό, λαμβάνοντας μέρος όχι απλά στις προπονήσεις του τελευταίου αλλά και σε πολλές αποστολές της ανδρικής ομάδας για τους επίσημους εκτός έδρας αγώνες της εκτός της Θράκης.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι οι προπονήσεις έχουν σταματήσει εδώ και περίπου ένα δεκαήμερο, τόσο στο εφηβικό όσο και στο ανδρικό τμήμα. Σε κάθε περίπτωση, άπαντες οφείλουν να βρίσκονται σε εγρήγορση και όπως έχει αναφέρει πολλές φορές και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμοξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε σαν να νοσούμε για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού.