Πρώτο επίσημο έγγραφο με την καταγραφή κορονοϊού στην Θράκη! Ο χάρτης με τα κρούσματα ανά νομό… (+photo)

Συνολικά 79 οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία – Από το Σαββατοκύριακο ο αριθμός των κρουσμάτων ημερησίως αυξήθηκε κατά 20%

Σε συνολικά 418 ανέρχονται, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ τα 64 από αυτά προκύπτουν από απροσδιόριστης πηγής μετάδοση. Μάλιστα, επιδημιολογικό μοντέλο στο οποίο αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσίοδρας, υποστηρίζει ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να ανέλθει σε 2.000-3.000.

Σύμφωνα με τον χθεσινό απολογισμό, τα νέα θετικά περιστατικά στον νέο κορωνοϊό ανήλθαν σε 31 σε ένα 24ωρο. Τα απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης αυξήθηκαν κατά 4, φτάνοντας τα 64, ενώ οι νοσηλευόμενοι αυξήθηκαν κατά 9, φτάνοντας τους 79. Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (συνολικά 13) αλλά και σε σοβαρή κατάσταση εκτός ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Αθήνας (Αττικό, Σωτηρία, Παμμακάριστος), της Πάτρας (ΠΓΝΠ Ρίο), των Ιωαννίνων (ΠΓΝ) και της Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ και Παπανικολάου) παραμένουν 20 ασθενείς. Όλοι τους παίρνουν ειδική αντι-ιϊκή θεραπεία. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι κοντά στα 70 έτη.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 δείγματα για την παρουσία του νέου ιού. Ήδη 14 συμπολίτες μας έλαβαν εξιτήριο και έχουν επιστρέψει σπίτι τους.

Από την 26η Φεβρουαρίου που καταγράφηκε το πρώτο θετικό κρούσμα στην Ελλάδα μέχρι και προχθές 17 Μαρτίου, ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, από μέρα σε μέρα, κυμαίνεται από 6% το ελάχιστο (στις 10 Μαρτίου είχαν μόλις κατά 9 φτάνοντας τους 84) έως και 182% το μέγιστο (στις 5 Μαρτίου που από 9 τα κρούσματα ανήλθαν σε 31).

Από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο έως και την Τρίτη, ο αριθμός των κρουσμάτων ημερησίως αυξήθηκε κατά 20% (14/3), 46% (15/3), 7% (16/3) και 10% (17/3).

Ο χάρτης των νοσηλευομένων

Στον ακόλουθο πίνακα, που δημοσίευσε ο γιατρός και γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Αλλαγής, Στέφανος Παραστατίδης, μπορείτε να δείτε ανά νοσοκομείο τους νοσηλευόμενους ασθενείς σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, σε ΜΕΘ καθώς και τους θανόντες, βάσει όσων ίσχυαν μέχρι και χθες Τετάρτη.

Πηγή: https://www.voria.gr