«Δίκαιο να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες» δήλωσε η πρώτη λαμπαδηδρόμος Άννα Κορακάκη

Διαφωνεί η Άννα Κορακάκη με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο, καθώς η εξάπλωση του κορονοϊού θέτει σε κίνδυνο αθλητών και φιλάθλων.

Μπορεί να ήταν την περασμένη εβδομάδα η πρώτη λαμπαδηδρόμος, ωστόσο μιλώντας την Πέμπτη στο Metropolis και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις προπονήσεις που δεν μπορούν να κάνουν οι αθλητές, τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργούν οι διαφορετικές συνθήκες μεταξύ των αθλητών ενώ τέλος εξέφρασε την πεποίθησή της πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να πάρουν αναβολή λόγω του κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Δεν έχω ενημέρωση τι θα γίνει με τους Ολυμπιακούς, η ΔΟΕ ξεκαθάρισε πως με προτρέπει να συνεχίσουμε την προετοιμασίας μας γιατί θα γίνουν κανονικά οι Ολυμπιακοί αγώνες. Δεν είναι μόνο οι αθλητές που έχουν προκριθεί για το Τόκυο, είναι κάποιοι που δεν έχουν προκριθεί γιατί δεν έχουν γίνει τα προολυμπιακά τουρνουά. Είναι πάρα πολλά τα θέματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για το αν πιστεύει πως πρέπει να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανέφερε: «Είναι αγωνιστικά δίκαιο να πάρουν μια αναβολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το πρόβλημα είναι το τώρα γιατί ο ένας μήνας που μένουμε μέσα, οι Ολυμπιακοί είναι σε 4 μήνες και μπορεί τότε να έχει λυθεί το θέμα αλλά το πρόβλημα είναι το τώρα. Η ΔΟΕ επιμένει να συνεχίσουμε κανονικά αλλά πως θα γίνει αυτό όταν έχουμε βγει από την κανονικότητά μας; Οι Ρώσοι σκοπευτές της εθνικής ομάδας βρίσκονται σε ένα προπονητικό κέντρο και κάνουν προετοιμασία παρά την καραντίνα. Εγώ θέτω το ερώτημα τι θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό, όπου θα είμαστε 12.000 άτομα από όλο τον κόσμο».