Στην Θράκη το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στον Στρατό Ξηράς – Έκλεισε για απολύμανση το στρατόπεδο «Ζήση»

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού στον Στρατό Ξηράς. Συγκεκριμένα πρόκειται για 40χρονο στρατιωτικό της 12ης Μεραρχίας στο στρατόπεδο Ζήση.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, πρόκειται για στέλεχος της 12ης Μεραρχίας,  ο οποίος μετά από συμπτώματα που παρουσίασε νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Όπως έγινε γνωστό μετά από ιχνηλάτηση του κρούσματος, διαπιστώθηκε ότι μέλος της οικογένειάς του είχε ταξιδέψει τις προηγούμενες ημέρες στη Γερμανία.

Να σημειωθεί ότι επειδή μέχρι και τελευταία στιγμή πριν ο στρατιωτικός αρρωστήσει εργαζόταν κανονικά, όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του στο στρατόπεδο ελέγχονται και έχουν μπει ήδη σε καθεστώς 14ημερου περιορισμού στο σπίτι τους, ενώ γίνονται απολυμάνσεις στο στρατόπεδο Ζήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr οι οποίες δεν είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι αργά απόψε το βράδυ από το υπουργείο, το στρατόπεδο Ζήση στην Αλεξανδρούπολη έχει ήδη κλείσει μετά την διάγνωση σε 40χρονο στρατιωτικό που έχει νοσήσει καθώς βρέθηκε θετικός στον covid-19.

Ο στρατιωτικός νοσηλεύεται ήδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr πρόκειται για στέλεχος της στρατιωτικής μπάντας της 12ης Μεραρχίας, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε το Σάββατο υπηρεσία.

Το στρατόπεδο Ζήση έχει ήδη κλείσει και απολυμαίνεται, ενώ το προσωπικό που είχε έρθει σε άμεση επαφή μπαίνει σε καραντίνα.

Δεδομένου ότι έως ότου γίνει αντιληπτό ότι είναι θετικός στον κορονοϊό ο στρατιωτικός παρουσιαζόταν κανονικά στην εργασία του, εκτιμάται ότι θα είναι αρκετοί όσοι θα αναγκαστουν να μπουν σε 14ήμερη κατ’ οίκον απομόνωση μέχρι να διαγνωσθεί εάν εμφανίσουν ή όχι συμπτώματα.

Αύριο αναμένεται να γίνει ενδελεχής απολύμανση σε όλο το στρατόπεδο και να ανακοινωθούν μέτρα για το προσωπικό.

Πηγή: https://armynow.gr/ και https://www.armyvoice.gr/