Μνήμες της προ 25ετίας ομάδας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έφερε το… «μένουμε σπίτι»

Με τον περισσότερο κόσμο να μένει πλέον σπίτι του μετά και τις οδηγίες της κυβέρνησης εξαιτίας της εξάπλωσης του COVID-19, πολλοί αθλητές και παράγοντες έχουν βρει την ευκαιρία να θυμούνται παλιές στιγμές και να τις μοιράζονται μέσα από τον προσωπικό τους λογαριασμό.

Το ίδιο έκανε και ο Γιάννης Μαλκίδης, που έτσι κι αλλιώς συχνά ποστάρει στην προσωπική του σελίδα στο facebook ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία. Μια από τις πρόσφατες δημοσιεύσεις του αφορούσε την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης την περίοδο 1994-1995, όπως τουλάχιστον ο ίδιος αναφέρει.

Στην ομάδα εκείνης της περιόδου, η οποία τερμάτισε στην 9η θέση του πρωταθλήματος, αγωνιζόταν σε πολύ μικρή ηλικία ο Θόδωρος Μπάεφ στα 17 του χρόνια, ο νυν προπονητής του Εθνικού Γιώργος Ανδραβίζος, τότε 25 ετών και ο μέχρι πριν λίγα χρόνια παίκτης και μετέπειτα παράγοντας της ομάδας Γρηγόρης Σιδηρόπουλος, ο οποίος τότε ήταν στην ηλικία των 21 χρόνων και αμέσως μετά αποχώρησε για τον Παναθηναϊκό.

Στην ομάδα εκείνη πέραν του Σιδηρόπουλου ήταν πασαδόρος, επτά χρόνια μεγαλύτερός του, ο Ανέστης Γιαννακόπουλος, διδάκτορ στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και νυν τεχνικός του ΟΦΗ στην Volley League. Εκείνη ήταν η πρώτη σεζόν του Εθνικού χωρίς τον Μάριο Γκιούρδα στις τάξεις του, με το απόκομμα να σχολιάζει ότι η τότε διοίκηση του Εθνικού δεν εκμεταλλεύθηκε τα χρήματα από τη μεταγραφή του.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ήταν ο Σωτήρης Βασιλειάδης, ο Στεφανος Μητρακάς, ο Γιάννης Κούτρας και ο Γιώργος Γκαγκαλης που πλέον κάνει μεγάλη καριέρα ως παράγοντας στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βόλεϊ στο Λουξεμβούργο Επίσης, ο Ρώσος κεντρικός Πάβελ Σιμπίζοφ και ο Βούλγαρος διαγώνιος, παντρεμένος στην Αλεξανδρούπολη, όπου και διαμένει Βελιζιμ Γκέρκοφ. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Κούλης Μαρίνος.