Επιδρομή μεταναστών στον Έβρο τα ξημερώματα, με τουρκική βοήθεια να εισβάλλουν στην Ελλάδα η οποία αποτράπηκε!

Νύχτα από το πρόσφατο παρελθόν, θύμισε η χθεσινοβραδινή που πέρασε στον Έβρο. Περίπου 300 με 500 λαθρομετανάστες, με την βοήθεια των Τούρκων, επιχείρησαν με συνεχή γιουρούσια να “σπάσουν” τον φράχτη στις Καστανιές και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

Οργανωμένα και συντονισμένα, πετώντας χημικά και πέτρες, ξύλα, θέλησαν να… πιάσουν στον  ύπνο τις ελληνικές αστυνομικές και ένοπλες δυνάμεις, αλλά και αυτές της FRONTEX που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Ίσως γιατί από τις 6 τίθεται σε ισχύ η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά της Ελλάδας για απαγόρευση εισόδου των αλλοδαπών που δεν είναι πολίτες της Ε.Ε. Δεν κατάφεραν όμως τίποτα, αφού… είχαν γνώση οι φύλακες και έτσι έμειναν άλλη μια φορά άπραγοι. Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για τζιχαντιστές, όπως κατήγγειλε δημόσια και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, οι οποίοι συνεργάζονται με τις τουρκικές υπηρεσίες στην προσπάθεια τους να παραβιάσουν τα σύνορα μας.

Από την ελληνική πλευρά ενεργοποιήθηκε ο ανεμιστήρας που έχει τοποθετηθεί σε στρατιωτικό όχημα και κατευθύνει τα χημικά πίσω σε τουρκικό έδαφος. Μετά την αντίδραση των ελληνικών αστυνομικών τμημάτων, η προσπάθεια των παράνομων μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα δεν ευοδώθηκε. Η συνεργασία των παράνομων μεταναστών με τους Τούρκους αστυνομικούς έγινε αντιληπτή και από τμήματα της Frontex που ήταν αναπτυγμένα στις Καστανιές και περιπολούσαν για την προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων.

Είναι χαρακτηριστική η ανάρτηση του Προέδρου των Συνοριοφυλάκων Παναγιώτη Χαρέλα, ο οποίος υπηρετεί και αυτός στον Έβρο, που έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook για τις απόπειρες που έγιναν τα ξημερώματα:

Νύχτα από τα παλιά, θύμισε η νύχτα που πέρασε στον Έβρο. Μετά από τις τελευταίες ήσυχες νύχτες, κατά τις ώρες 3:00 – 5:00 τα μεσάνυχτα επιχειρήθηκαν οργανωμένες επιθέσεις των ” μεταναστών ” για να σπάσουν τα σύνορα μας στη περιοχή των Καστανεών και του φράχτη με τη βοήθεια των Τούρκων. Προσπάθησαν να μας ” πιάσουν στον ύπνο” καθότι επιχειρήθηκε οργανωμένη επίθεση με χημικά και πέτρες σε διάφορα σημεία, χωρίς βέβαια να τα καταφέρουν.
Παραμένουμε σε ετοιμότητα σε όλο το μήκος των συνόρων.
Τέτοιες απονενοημένες προσπάθειες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αποδεικνύουν την ετοιμότητα μας καθημερινά.
Μπράβο στους συναδέλφους”.

Πηγή: https://www.evros-news.gr