Το EURO 2020 πάει το 2021 για να τελειώσουν τα πρωταθλήματα! Προς τέλος Ιουνίου ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ στην Πόλη

Για το καλοκαίρι του 2021 μετατίθεται το EURO 2020, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που έδωσε στην ιστοσελίδα της η νορβηγική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Αυτό προέκυψε από τη σημερινή τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε η UEFA, με αντικείμενο το μέλλον των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων λόγω πανδημίας του κορωνοϊού έχει ολοκληρωθεί, και η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Το πρώτο αυτό σκέλος είχε ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί ώρα Ελλάδος και σε αυτό συμμετείχαν εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (European Leagues), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA) και των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro).

Σύμφωνα με την νορβηγική ομοσπονδία, οι προτεινόμενες ημερομηνίες είναι από τις 11 Ιουνίου ως τις 11 Ιουλίου του 2021.

Η αναβολή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα δώσει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης της φετινής σεζόν, τόσο στα εθνικά πρωταθλήματα, όσο και στις διασυλλογικές διοργανώσεις (Champions League και Europa League), υπό την προϋπόθεση ότι η κρίση με την πανδημία του κορονοϊού θα έχει ελεγχθεί εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Αυτό σημαίνει ότι για την ώρα προτεραιότητα είναι η λήξη της αγωνιστικής περιόδου και άρα η διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ όπου συμμετέχει η Ξάνθη, αναφορικά με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, πρόθεση της UEFA είναι να διατηρήσει τον τρόπο διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού, όπως αυτός είχε σχεδιαστεί φέτος με τη διεξαγωγή των αγώνων σε 12 διαφορετικές χώρες.

Το μόνο που απομένει αυτή τη στιγμή είναι να αποδεχθεί και η παγκόσμια συνομοσπονδία, η FIFA, τη νέα εξέλιξη με δεδομένο πως το καλοκαίρι του 2021 έχει προγραμματίσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τη νέα διευρυμένη του μορφή.

Από εκεί και πέρα, επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει για το τι θα γίνει με το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και το φετινό Γιουρόπα Λιγκ αλλά οι πρώτες διαρροές κάνουν λόγο για παράταση ενος μήνα στους τελικους. Ο τελικός θα γίνει τέλος Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη – αν όλα κυλήσουν ομαλά.