Ο δήμαρχος που δείχνει στους θρακιώτες ομολόγους του τη λύση για τα ανοιχτά δημοτικά γήπεδα μπάσκετ

Μεγάλη αίσθηση και πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας το περασμένο Σάββατο από το Πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Ξάνθης με δεκάδες κόσμου να παίζουν μπάσκετ, παρά την απαγόρευση για μαζικές συναθροίσεις.

Μια λύση για να διορθωθεί αυτό το ζήτημα υπέδειξε την Κυριακή ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, που αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα. Αποφάσισε λοιπόν να αφαιρεθεί η στεφάνη από τα ανοιχτά γήπεδα της πόλης του, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που το Σαββατοκύριακο θέλησαν να παίξουν μπάσκετ.

Ειδικότερα, ο κ. Παπανικολάου, αποφάσισε να επιστρατεύσει συνεργεία του Δήμου, τα οποία αφαίρεσαν τη στεφάνη από τις μπασκέτες.

«Υποχρεωθήκαμε να αφαιρέσουμε τα στεφάνια από τις μπασκέτες σε κεντρική αθλητική εγκατάσταση της πόλης μας γιατί δυστυχώς, παρά τις απαγορεύσεις, πολλοί απείθαρχοι – μικροί αλλά και μεγάλοι – συμπολίτες μας όχι μόνο δεν έμειναν σπίτι το Σαββατοκύριακο, αλλά ήθελαν να παίξουν και μπασκετάκι», αναφέρε σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook.

«Δεν θα σταματήσουμε να εποπτεύουμε εντατικά όλες τις υποδομές της πόλης μας που δεν πρέπει με κανένα τρόπο να λειτουργούν τις επόμενες μέρες. Θα παρεμβαίνουμε συνεχώς με κάθε τρόπο που θα μας διασφαλίσει ότι η κάθε απαγόρευση θα γίνει σεβαστή για το καλό όλων».

«Επιτρέψτε μου να επαναλάβω και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, ότι μόνο αν ο καθένας από εμάς αναλάβει την ατομική ευθύνη που του αναλογεί, θα μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τη μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο», υπογράμμισε ο Παπανικολάου, δίνοντας το παράδειγμα για αντίστοιχα μέτρα στην Ξάνθη και άλλους δήμους της Θράκης όπου τυχόν παρατηρούνται αντίστοιχα φαινόμενα.

Image may contain: tree, sky, plant and outdoor
Image may contain: tree, basketball court and outdoor