Εβρίτης μάνατζερ, μόνιμος κάτοικος Ολλανδίας: «Εδώ υποτιμήσαμε τον κορονοϊό, μπράβο στην Ελλάδα για τα άμεσα μέτρα»

Ο Έλληνας ατζέντης Ναθαναήλ Λεμονάκης κατάγεται από το Σοφικό Έβρου αλλά όλο και πιο σπάνια έρχεται πλέον στην πατρίδα του, καθώς έχει μόνιμη έδρα το Λέλισταντ (μια κωμόπολη περίπου 60 χιλιόμετρα έξω απ΄το Άμστερνταμ).

Την Τρίτη μίλησε στο SDNA και περιέγραψε τα χαλαρά μέτρα και την καθυστερημένη εγρήγορση στην χώρα των τουλίπων ενάντια στον…καλπασμό του κορονοϊού και αποδίδει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για τα αυστηρά μέτρα πρόληψης και τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία.

Βλέπετε, μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε… «εμπόλεμη κατάσταση» στην προσπάθεια καταπολέμησης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ωστόσο το ίδιο δεν συμβαίνει και σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Και αυτό το τελευταίο δεν ισχύει μονάχα για την Αγγλία, όπου δείχνουν να ζουν στον… δικό τους κόσμο του «πέρα βρέχει».

Ο Ναθαναήλ Λεμονάκης, λοιπόν, ο οποίος τυγχάνει ατζέντης πολλών ποδοσφαιριστών, περιέγραψε την ζωή στην Ολλανδία εν μέσω κορονοϊού. «H ολλανδική κυβέρνηση μέχρι την Κυριακή (15/3) είχε πάρει πολύ χαλαρά την κατάσταση. Καμία σχέση με την ελληνική κυβέρνηση που κινητοποιήθηκε άμεσα, πήρε δραστικά μέτρα προστασίας και μπράβο της. Η Ολλανδία ακολουθεί την Γερμανία. Σκέφτηκε σε πρώτο χρόνο περισσότερο το ΑΕΠ της χώρας παρά τον κορωνοϊό.

Επί της ουσίας το μοναδικό μέτρο αυτοπροστασίας των πολιτών στην Ολλανδία, ήταν μέχρι πρότινος αυτός που τους ζητούσε μην επιδίδονται σε χειραψίες και να αποφεύγουν τα μέρη με συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων. Τα σχολεία ήταν ανοιχτά. Ώσπου προχθές Κυριακή, πάρθηκε η απόφαση να κλείσουν μαζί με τα μαγαζιά εστίασης και τα γυμναστήρια.

Οι δημόσιες υπηρεσίες κι όλα τα υπόλοιπα μαγαζιά δουλεύουν κανονικά, αν και υπάρχουν αρκετοί μαγαζάτορες που κλείνουν από μόνοι τους. Οι Ολλανδοί δεν το παίρνουν ιδιαίτερα στα σοβαρά και είναι πολύ πιο χαλαροί απ΄ότι θα έπρεπε έχοντας ξεκάθαρα υποτιμήσει τον κορωνοϊό.

Ο κόσμος περπατά κανονικά στους δρόμους, έστω και τις τελευταίες ημέρες και μετά τα μέτρα που πάρθηκαν έχει περιοριστεί κάπως η κίνηση. Στα φαρμακεία μπορεί κανείς να αγοράσει συγκεκριμένο αριθμό αντισηπτικών, ενώ στα σούπερ μάρκετ δεν υπάρχουν σκηνές πανικού.

Ελάχιστοι κυκλοφορούν με μάσκες και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες, Στα αεροδρόμια της χώρας δεν γίνεται κανένας έλεγχος για τους ξένους.

Και να φανταστεί κανείς πως σήμερα που μιλάμε η Ολλανδία μετρά 1.700 κρούσματα και 43 νεκρούς, εκ των οποίων τους 19 τους είχαμε σήμερα. Υπήρξαν τρομερά λάθη στη διαχείριση του κορωνοϊού και μακάρι να μην το πληρώσει η χώρα ακόμα πιο ακριβά».

Σε ερώτηση πως επηρέασε ο κορονοϊός το ποδόσφαιρο και τι μηνύματα περνάνε τα ΜΜΕ για το θέμα, ο Εβρίτης μάνατζερ ανέφερε:

«Την Δευτέρα (17/3) η ομοσπονδία απαγόρευσε και τις προπονήσεις των ομάδων που μέχρι πρότινος διεξάγονταν κανονικότατα μαζί με κάποια ματς Κυπέλλου.

Όσον αφορά τα ΜΜΕ κάποια εξ αυτών μεταφέρουν το μήνυμα να βγαίνει ο κόσμος έξω μαζί με τα παιδιά του και απλά να αποφεύγει το συνωστισμό».