Έκκληση Λαμπερνάκη από το Λονδίνο: «Τα πράγματα σοβαρεύουν! Μείνετε σπίτι, ελπίζω η Αγγλία να μη γίνει νέα Ιταλία»

Ο Σάκης Λαμπερνάκης έχει γράψει τη δική του ιστορία με τη φανέλα πολλών ομάδων του Έβρου, αλλά και της ΠΑΕ Ξάνθη στις ακαδημίες της οποίας βρέθηκε στο παρελθόν. Πλέον ζει και εργάζεται στο Λονδίνο αλλά η καρδιά του χτυπά πίσω στην Ορεστιάδα.

Αυτήν την περίοδο εργάζεται σε μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο κομμάτι διοίκησης και οικονομικού ελέγχου μικρότερων επιχειρήσεων. Όπως λέει, το καλό είναι ότι κοντά στην εταιρία που εργάζεται βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις της τοπικής ομάδας Putney Town FC, με την οποία αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα του Λονδίνου έχοντας την φετινή σεζόν 14 συμμετοχές με 3 γκολ και 5 ασίστ.

Μιλώντας στο ThrakiSportS, ο Σάκης Λαμπερνάκης επιβεβαίωσε ότι μέχρι και το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρά το γεγονός ότι αναβλήθηκε μέχρι και η Premier League, διεξάγονταν κανονικά αγώνες για το τοπικό πρωτάθλημα. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα η κατάσταση άρχισε να διορθώνεται: «Τα πράγματα τις τελευταίες 2-3 μέρες αρχίζουν να σοβαρεύουν και στην Αγγλία και ειδικά στο Λονδίνο που είναι πόλη 10 εκατομμυρίων κατοίκων, όσο όλη η Ελλάδα μας. Αρκετές εταιρίες πλέον πήραν την πρωτοβουλία να στείλουν τους εργαζομένους να δουλεύουν από το σπίτι», αποκαλύπτει ο Λαμπερνάκης.

Για τον Εβρίτη ποδοσφαιριστή το ανησυχητικό είναι η καθυστερημένη απόφαση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα: «Η κυβέρνηση δεν είχε ανακοινώσει μέχρι χθες κάποια μέτρα και έτσι όλα λειτουργούσαν κανονικά μέχρι τώρα. Ο κόσμος φυσικά είναι αρκετά ανήσυχος γι’ αυτό το γεγονός αλλά όπως βλέπω και προσωπικά, δυστυχώς δεν το παίρνουν και τόσο σοβαρά όλο αυτό, πράγμα που είναι εντελώς επικίνδυνο. Από την άλλη όμως στα σούπερ μάρκετ επικρατεί πανικός και έχουν αδειάσει τα πάντα… πχ μακαρόνια, ρύζι και φυσικά είδη υγιεινής. Ελπίζω να πάρουν άμεσα κάποιο πιο δραστικό μέτρο για να μην γίνει η Αγγλία μια δεύτερη Ιταλία».

Για τον ίδιο η περίοδος αυτή είναι διπλά δύσκολη, καθώς ο ίδιος είναι στο Λονδίνο, η οικογένεια όμως παραμένει στην Ορεστιάδα που βρέθηκε στο προσκήνιο της επικαιρότητας και για το μεταναστευτικό ζήτημα τις τελευταίες ημέρες. Ο Σάκης Λαμπερνάκης αναφέρει: «Φυσικά και ανησυχώ καθώς η οικογένεια μου και το σπίτι μου βρίσκεται δίπλα στα σύνορα. Τα όσα συμβαίνουν στον φτάχτη και γενικά στα σύνορα το συζητάμε αρκετά και εδώ, ειδικά τις προηγούμενες μέρες, και μπορώ να σου πω ότι όλοι οι ξένοι τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας. Είναι μια δύσκολη περίοδος που με σωστούς χειρισμούς θα περάσει. Άλλωστε το θέμα αυτό με τους λαθρομετανάστες δεν είναι καινούργιο απλά τώρα έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του. Αρκετά βρετανικά ΜΜΕ έχουν κάνει αναφορές στο θέμα με αρκετά ρεπορτάζ από τα σύνορα».

Ολοκληρώνοντας την συνομιλία μας, ο Σάκης Λαμπερνάκης στέλνει την ακόλουθη συμβουλή στους πολλούς φίλους που διαθέτει στην πατρίδα του, στην Θράκη: «Όλοι πρέπει να ακολουθήσουμε αυτά που μας ενημερώνουν οι ειδικοί και όλα θα πάνε καλά. Λίγο υπευθυνότητα θέλει και προσοχή και η ζωή μας θα ξαναμπεί στο φυσιολογικό της ρυθμό σε σύντομα διάστημα. Φίλοι, παρέες και βόλτες μπορούν να περιμένουν, αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία και να ξεπεράσουμε όλοι μας αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο».