Οι λαμπαδηδρόμοι της Κομοτηνής που έμειναν χωρίς δάδα αλλά έχουν μέσα τους την ολυμπιακή φλόγα

Η 16η Μαρτίου είχε οριστεί ως η ημερομηνία που θα πέρναγε η ολυμπιακή φλόγα από την Θράκη. Το απόγευμα, αν δεν είχε διακοπεί από το μεσημέρι της Παρασκευής η λαμπαδηδρομία, θα πέρναγε από την Κομοτηνή.

Τέσσερις αθλητές θα την μετέφεραν στην πρωτεύουσα της Ροδόπης. Ως πρώτη λαμπαδηδρόμος είχε οριστεί η βαλκανιονίκης της πάλης Νικολέτα Μπάρμπα, η οποία θα παραλάμβανε την φλόγα στις 16.20 στη συμβολή των οδών Ορφέως και Φιλικής Εταιρίας (στο ύψος του καταστήματος «Κωτσόβολος»).

Από εκεί θα την μετέφερε τρία λεπτά μετά στον πρωταθλητή Ευρώπης του ύψους Κώστα Μπανιώτη, στη συμβολή των οδών Ορφέως και Ιωαννίνων (στο ύψος του καταστήματος «Νεντίμ»). Μετά τον Μπανιώτη, 3ος λαμπαδηδρόμος είχε οριστεί ο βαλκανιονίκης της ποδηλασίας Χαρούν Μολλά Αμέτ Αλή Ογλού με παραλαβή της ολυμπιακής φλόγας στις 16.26 στο Μνημείο Ηρώων (Σπαθί).

Η Κωνσταντίνα-Ιωάννα Μίγκα, αθλήτρια ΑμεΑ του Ηρόδικου στο άθλημα της κολύμβησης, είχε οριστεί ως τέταρτη λαμπαδηδρόμος. Η άφιξη της ολυμπιακής φλόγας στην πλατεία Βιζυηνού (έναντι Δημαρχείου) για την επίσημη υποδοχή της από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη είχε οριστεί στις 16:44.

Αυτήν ακριβώς την ώρα, οι λαμπαδηδρόμοι της Κομοτηνής που τελικά δεν είχαν την ευκαιρία να τρέξουν με την ολυμπιακή φλόγα, βρέθηκαν στο σημείο όπου θα άναβε ο βωμός στην Κομοτηνή.

Όπως έγραψε και ο μπασκετμπολίστας του ΓΑΣ Κομοτηνή και προπονητής του Ηρόδικου Κίμωνας Λεχούδης, ο οποίος ανέβασε και τις φωτογραφίες έχοντας πλέον αναλάβει και καθήκοντα αντιδημάρχου, «μπορεί η ΕΟΕ να μην μας έκανε την τιμή να περάσει από την πόλη μας λόγω της πρόληψης του ιού που μας ταλαιπωρεί, μπορεί να μην είχαμε την φλόγα στα χέρια μας, αλλά την έχουμε μέσα μας μαζί με το Ολυμπιακό πνεύμα και το ιδεώδες του ολυμπισμού που δεν λείπει από εμάς».