Ο «Δήμιος» του ΑΟ Ορεστιάδας νέος πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας

Ο Λιούμπο Γκάνεφ, ένας από τους ποιο αγαπητούς παίκτες που πέρασαν από την Ελλάδα από χθες είναι ο νέος Πρόεδρος της Βουλγαρικής ομοσπονδίας Βόλεϊ.

Ο άνθρωπος που είχε συμβάλλει τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του Άρη το 1997 πληγώνοντας την Ορεστιάδα, έφερε την μεγάλη ανατροπή στην γειτονική χώρα μετά από 19 χρόνια συνεχούς παρουσίας του Ντάτσκο Λαζάροφ στα ηνία.

Ο Βούλγαρος πρώην αθλητής και πλέον πρόεδρος της Ομοσπονδίας το 1997 μαζί με τον ομοεθνή του και στη συνέχεια αθλητή του ΑΟΟ Πλάμεν Κωνσταντίνοφ είχαν συμβάλει στην μοναδική κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Άρη απέναντι στην παρέα των Σαμαρά, Ζελιάσκοφ, Μποζίδη, Κεμανετζή και των άλλων παιδιών της τότε υπερομάδας της Θράκης.

Μάλιστα το 2015 σε επίσκεψη της ακαδημίας του ΑΟΟ στην Βουλγαρία, η αποστολή συναντήθηκε με τον Γκάνεφ με τον Γιώργο Πασαλίδη να μιλάει με τον αστέρα του βουλγαρικού βόλεϊ, ενθυμούμενοι σίγουρα εκείνη την μεγάλη σειρά και τις μάχες που δόθηκαν ανάμεσα σε Άρη και Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ και προπονητής της τότε ομάδας του Άρη Κώστας Χαριτωνίδης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ήδη απέστειλαν τηλεγράφημα εκφράζοντας στον Γκάνεφ τα θερμά τους συγχαρητήρια.