«Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Θράκη μέχρι στιγμής» λέει ο διοικητής του Νοσοκομείου Αναφοράς Αλεξανδρούπολης

«Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Θράκη μέχρι στιγμής». Αυτό διαβεβαίωσε στο inkomotini.news ο κ. Ευάγγελος Ρούφος, Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, που είναι ένα τα ορισθέντα Νοσοκομεία Αναφοράς της χώρας ως προς τον Κορωνοϊό-Covid 19.

Όλο αυτό το διάστημα από όλη την ΑΜ-Θ έχουν διενεργηθεί τεστ κορωνοϊού σε τριάντα περίπου άτομα που εμφάνισαν ικανά συμπτώματα, και όλα έχουν βγει αρνητικά.

Την ίδια ώρα σε όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ προσέρχονται πολίτες εκτιμώντας οι ίδιοι οτι έχουν εκδηλώσει ένα ή περισσότερα από τα συμπτώματα του ιού. Όπως διαπιστώνεται, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, πρόκειται για ήπια συμπτωματολογία, και υποδεικνύεται στους εν λόγω πολίτες να παραμείνουν σπίτι τους λαμβάνοντας την ανάλογη αγωγή, και αν τα συμπτώματά τους ενταθούν, τότε να αποτανθούν εκ νέου στο νοσοκομείο.

Εξάλλου ο κ. Ρούφος υπενθυμίζει εμφατικά πως όλοι μας, και όχι μόνο όσοι παρουσιάζουν κάποιο ελαφρύ σύμπτωμα, θα πρέπει να πειθαρχήσουμε στη σύσταση “Μένουμε σπίτι”.

Πηγή: https://inkomotini.news