Και του χρόνου στη Volley League ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης!!!

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα να παραμείνει και του χρόνου στη Volley League ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Η εξέλιξη με τον κορονοϊό καθιστά αμφίβολο το τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Ετσι κι αλλιώς έχουν διακοπεί οι προπονήσεις όλων των ομάδων ως τις 27 Μαρτίου. Όμως η κορύφωση των κρουσμάτων του κορονοϊού θα έρθει μέσα στον Απρίλιο και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το νωρίτερο που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι τα μέσα Μαΐου. Το πιο πιθανό όμως είναι να μην ξεκινήσει ποτέ.

Τι θα γίνει σε αυτήν την περίπτωση; Μια λύση δίνει η γερμανική Μπουντελίγκα, όπου αγωνιζόταν ο Ανέστης Δαλακούρας. Στη Γερμανία όπου ακόμα ούτε πολλά κρούσματα έχουν ούτε πολλούς νεκρούς, αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας, ήδη αποφάσισαν να σφυρίξουν λήξη στην σεζόν. Τι σημαίνει αυτή η λήξη; Οπως έγινε γνωστό, μπαίνει μια παύλα. Η σεζόν θεωρείται ως μη γενόμενη.

Λόγω των έκτακτων καταστάσεων, όσα έγιναν φέτος είναι σα να μην έγιναν ποτέ. Δεν θα υπάρξει πρωταθλητής για την σεζόν 2019-2020 αλλά δεν θα υπάρξει και κανείς που θα υποβιβαστεί. Επίσης, κανείς δεν θα προβιβαστεί. Τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο όπως ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τις ίδιες ακριβώς ομάδες.

Για την ελληνική Volley League, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ληφθεί η όποια απόφαση. Όμως το παράδειγμα της Γερμανίας ήδη το ακολούθησε και η Αυστρία (όπου έπαιζε ο Σωκράτης Χαραλαμπίδης) και δεν θέλει πολύ να γίνει αυτό πανευρωπαϊκή τάση. Κάτι που λογικά θα ξεκαθαρίσει σε μια σύσκεψη της CEV με τις Ομοσπονδίες.

Αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα, γίνεται αυτόματα αντιληπτό ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που με το ενάμισι πόδι θεωρούνταν υποβιβασμένος στην Α2 Ανδρών, θα παραμείνει για άλλη μια σεζόν στα μεγάλα σαλόνια της Volley League. Οσο και αν ακούγεται οξύμωρο, αυτός ο κορονοϊός μπορεί να έχει και τα… καλά του.

Σε κάθε περίπτωση, χωρίς να έχουν διεξαχθεί πλέι άουτ αλλά χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, απόφαση για υποβιβασμό του Εθνικού Αλεξανδρούπολης δεν μπορεί να υπάρξει σε ενδεχόμενο οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος και μη ολοκλήρωσης της φετινής σεζόν.