Ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά του Έβρου για τον Θρακιώτη Πέτρο Μάνταλο

Από ότι φαίνεται, ο αρχηγός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος έχει ένα καλό όνομα στην ποδοσφαιρική αγορά της γειτονικής χώρας, από την οποία πολλές ομάδες τον έχουν βάλει στο «στόχαστρο».

Ο Κομοτηναίος διεθνής άσος, που ξεκίνησε ωστόσο την καριέρα του στην ομάδα της Ξάνθης, διανύει την πιο παραγωγική σεζόν με την φανέλα της «Ένωσης» σε επίπεδο A’ Εθνικής, έχοντας 11 γκολ και 9 ασιστ σε 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Οπως αποκαλύπτει το Sport24, οι Κιτρινόμαυροι γνωρίζουν τα τουρκικά μάτια που τον παρακολουθούν (κυριώς ομάδες της Κωνσταντινούπολης) και αν ικανοποιηθούν τόσο οι ιθύνοντες της ομάδας όσο και ο ποδοσφαιριστής, μπορεί ενδεχομένως με μια καλή πρόταση να βρεθεί για πρώτη φορά σε σύλλογο του εξωτερικού το καλοκαίρι.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που εκδηλώνεται ενδιαφέρον από συλλόγους του εξωτερικού για τον διεθνή μεσοεπιθετικό, καθώς τον περασμένο Γενάρη υπήρξε έντονο ενδιαφέρον της Αλ Ουαχντα από τα Εμιράτα, που προπονεί ο πρώην προπονητής του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος μάλιστα εισηγήθηκε ο ίδιος την απόκτησή του. Μάλιστα, άνθρωποί της είχαν μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσουν επίσημη πρόταση, δίνοντας μάλιστα στον ποδοσφαιριστή ετήσιες απολαβές 1,5 εκατομμυρίου. Η πρόταση αυτή ωστόσο δεν προχώρησε καθώς οι απαιτήσεις της ΑΕΚ κρίθηκαν υψηλές από τους ανθρώπους της Αλ Ουάχντα.

Τα δεδομένα του προσεχούς καλοκαιριού ωστόσο είναι διαφορετικά. Αφενός το γεγονός πως ο Μάνταλος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ποδοσφαιρικά, σε συνδυασμό ότι βρίσκεται στα 28 του, άρα αποτελεί ίσως την τελευταία του ευκαιρία για μία καριέρα στο εξωτερικό και αφετέρου το πρόσφατο ταξίδι του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ Ίλια Ίβιτς στην Τουρκία, όπου παρακολούθησε τον αγώνα ανάμεσα στην Μπασάκσεχίρ και στην Σπόρτιγκ Λισαβόνας, για την φάση των 32 του Europa League. Το ταξίδι αυτό σήκωσε αρκετές φήμες αναφορικά και με το μέλλον του Κομοτηναίου ποδοσφαιριστή στην ομάδα.

Ηδη στο τουρκικό πρωτάθλημα αγωνίζεται και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία ο έτερος Θρακιώτης της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, ο Εβρίτης Μανώλης Σιώπης. Οι πολιτικές και διπλωματικές εξελίξεις φαίνεται ότι δεν επηρεάζουν καθόλου τους τουρκικούς συλλόγους να ρίχνουν το βλέμμα τους και ενίοτε και τα δίχτυα τους στην ελληνική αγορά.