Τέλος στις προπονήσεις του ΑΟΞ και όλων των ομάδων σε όλα τα σπορ με απόφαση της κυβέρνησης

Υποχρεωτική παύση στις προπονήσεις όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών ομάδων σε όλα τα αθλήματα, επέβαλε με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου λόγω κορωνοϊού η Κυβέρνηση.

H Κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει με κάθε τρόπο την εξάπλωση του ιού και το μέτρο αυτό αποτελεί μια κίνηση για να μην αυξηθούν τα κρούσματα. Εξαιρεση αποτελούν μόνο όσοι προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης το βράδυ της Παρασκευής (13/3) στα «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού», αλλάζουν ουσιαστικά άρδην τον σχεδιασμό των ομάδων και τις υποχρεώνει σε προσωρινή παύση όλων των δραστηριοτήτων τους.

Η παύση ισχύει για 15 μέρες, δηλαδή ως τις 27 Μαρτίου. Τουλάχιστον. Μέχρι τότε διακόπτεται ουσιαστικά οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα στην χώρα και οι μόνοι που επιτρέπεται να κάνουν προπονήσεις είναι όσοι προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες τπου Τόκυο – αν και εφόσον διεξαχθούν.

Αναλυτικά το ΦΕΚ (Β’ 855, 13/3/2020): «Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/13-03-2020»:

«Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 14.3.2020 έως και 27.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 13.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, ως ακολούθως:

6) Των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους».