ΕΠΣ Θράκης: Κατατέθηκε η ένσταση της Δόξας Σώστη για τον αγώνα με την Γρατινή!

Κατατέθηκε η ένσταση της Δόξας Σώστη κατά του κύρους του αγώνα της περασμένης Τετάρτης με την Δόξα Γρατινής, όπως είχε προαναγγελθεί από την ομάδα του Σώστη.

Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας αλλα και φοιτητής Nομικης Κώστας Μουρτοπαλλας αναφέρει την άποψή του στο διαδίκτυο τα εξής:

Χθες υποβάλαμε ως ΔΟΞΑ ΣΩΣΤΗ ένσταση – ενώπιον του αρμόδιου Πειθαρχικού Οργάνου της ΕΠΣ Θράκης – κατά του κύρους του αγώνα της Τετάρτης για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Και αυτό όχι επειδή ξαφνικά μας έπιασε νομικός οίστρος ή επειδή γίναμε φορμαλιστές. Άλλωστε ακριβώς το αντίθετο αποδεικνύει η πολυετή παρουσία του Σώστη στα γήπεδα της Α’ Ερασιτεχνικής ΕΠΣ Θράκης, όπου με φειδώ, αυτοσυγκράτηση και αίσθηση ευθύνης ασκούσαμε τα εκ του Κανονισμού προβλεπόμενα μέσα άμυνας. Είναι μέρος της ποδοσφαιρικής μας κοσμοθεωρίας, ότι τα παιχνίδια κερδίζονται στο γήπεδο και όχι εξωαγωνιστικά.

Απλά η ειδοποιός διαφορά αυτής της ένστασης, με άλλες είναι η εξής:

Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε όλοι – οι ποδοσφαιρόφιλοι, οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες και γενικότερα οι κοινωνοί του τοπικού ποδοσφαίρου – ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν είναι νομικό άβατο. Ισχύουν κανονικά και πλήρως δεσμευτικοί κανόνες που οριοθετούν το κανονιστικό πλαίσιο διεξαγωγής των αγώνων, των πρωταθλημάτων κ.λπ. Δεν είναι κανείς υπεράνω των νόμων. Δεν θα μετατρέψει κανείς την διοικητική ή ποδοσφαιρική του ισχύ, σε δίκαιο του ισχυρού. Άλλως θα υπονομευόταν και θα νοθευόταν εκ των προτέρων η ίση μεταχείριση των ομάδων. Υπάρχει λοιπόν μια διάσταση κανονιστική. Θεμελιώδης όμως για να αντιληφθούμε όλοι ότι η αναβάθμιση της ποιότητας του τοπικού ποδοσφαίρου περνά μέσα από την καθολική εφαρμογή και τον σεβασμό των κανόνων.

Υπάρχει όμως και μια διάσταση ηθική. Ότι η εποχή του τζάμπα μάγκα πρέπει να λάβει οριστικό τέλος. Οι εποχές που διοικητικοί παράγοντες, προπονητές και διάφοροι άλλοι είχαν το ανέλεγκτο και το ακαταδίωκτο πρέπει να τελειώνουν. Οι πρακτικές της εισόδου στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο, της διαπλοκής παραγοντισμού και διαιτησίας και όλων των άλλων παθογενειών που κλυδωνίζουν το τοπικό ποδόσφαιρο πρέπει να παρέλθουν ανεπιστρεπτί. Να μπει ένας οριστικός φραγμός στην σήψη και τον παρασιτισμό του τοπικού ποδοσφαίρου και ειδικώς της ΕΠΣ Θράκης. Να μην είναι προκαθορισμένο το ποίοι θα μπουν στα τελικά του πρωταθλήματος, ποίοι θα προκριθούν στον τελικό Κυπέλλου, ποίοι θα διακριθούν και ποίοι θα είναι φτωχοί συγγενείς. Να μην ενδιαφέρονται οι αξιωματούχοι της διοργανώτριας μόνο για την (κακο-) διαχείριση των επιχορηγήσεων, αλλά να ασχοληθούν με ένα τοπικό ποδόσφαιρο που ασθμαίνει.

Ο Σώστης κόμιζε και θα κομίζει ακριβώς αυτό. Μια άλλη ποδοσφαιρική κουλτούρα. Την κουλτούρα των ίσων ευκαιριών, της δημοσιότητας, και της αθλητικής παιδείας. Ελπίζουμε η ένταση αυτή να αποτελέσει την πρώτη πράξη της αναγέννησης και του αναπροσδιορισμού του τοπικού ποδοσφαίρου