Αισιοδοξία Μπαλτάκου! «Δεν μπορεί η Ξάνθη να έχει ξεχωριστή τύχη από τον ΠΑΟΚ στην πολυιδιοκτησία»

Την ικανοποίηση του για την πορεία που είχε η συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ εξέφρασε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Τάκης Μπαλτάκος.

Μιλώντας στον Νίκο Πετρουλάκη για τον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, σχολίασε όταν ρωτήθηκε γιατί ο Κούγιας επιδιώκει πρωτίστως τον υποβιβασμό της Ξάνθης και όχι του ΠΑΟΚ ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ξεχωριστή τύχη για την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ ως προς το θέμα της πολυιδιοκτησίας».

Πρόσθεσε ότι ακόμα σε σχέση με τις εκτιμήσεις του από την διαδικασία το βράδυ της Πεμπτης: «Είμαι ευχαριστημένος από την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο κατά το Σύνταγμα να κρίνει τις διοικητικές πράξεις κατά το ΣτΕ, άρα είναι αρμόδιο και να τις χαρακτηρίζει. Αρα όταν έρχεται το Διοικητικό Εφετείο με τριμελή σύνθεση και υποστηρίζει ότι αυτή η πράξη είναι εκτελεστή αλλά δεν έχει δεσμευτικότητα, λέει ότι δεν νοείται δεσμευτικότητα για τους τακτικούς δικαστές, άρα το Πειθαρχικό Όργανο της ΕΠΟ, τότε δεν υπάρχει περίπτωση το δικαστήριο το τριμελές των Εφετών να δεχτεί δεσμευτικότητα. Αν μπει το δικαστήριο δεν θα μπορέσει να αποδειχθεί πολυϊδιοκτησία και δεν θα μπορέσει να αποδειχθεί γιατί δεν υπάρχει».

Ο Μπαλτάκος επέμεινε στο γνωστό επιχείρημά του: «Ο περιβόητος Καλπαζίδης δεν ελέγχει την Ξάνθη. Ελέγχει μια εταιρεία Vialand η οποία έχει βοηθητικά γήπεδα που αγωνίζονται οι ακαδημίες της Ξάνθης. Την Ξάνθη την ελεγχουν ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης. Και νομίζω ότι το κατάλαβα αυτό οι εφέτες».

Σε σχέση με τη συνέχεια, ανέφερε: «Ήταν δέκα αριθμοί στο έκθεμα. Παρεμβάσεις και εφέσεις από εμάς, από Ξάνθη, από Ολυμπιακό, από Λάρισα, από Πανιώνιο. Νομίζω καλύψαμε τα πέντε. Νομίζω την Τρίτη θα τελειώσει σχετικά γρήγορα η διαδικασία. Μετά θα μας δώσει προθεσμία για υπόμνημα, τρεις – τέσσερις μέρες. Αν μας δώσει υπόμνημα την Παρασκευή, λογικά θα βγει απόφαση την άλλη εβδομάδα. Περί το τέλος Μαρτίου. Αλλά αυτό είναι πιθανολόγηση».

Καταλήγοντας, ο Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε: «Εμάς η μακρόχρονη διαδικασία των 6,5 ωρών χθες μας ωφελεί. Θέλαμε να εκθέσουμε τους ισχυρισμούς μας. Είναι θέμα ανύπαρκτο. Δεν μπορείς να φτάσεις από τον ΠΑΟΚ στην Ξάνθη. Μεσολαβεί η Vialand που ελέγχει γηπεδάκια. Τα γηπεδάκια δεν μπορούν να ελέγχουν Συγγελίδη και Πανόπουλο».