Ματαιώνεται η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομιά στη Θράκη και την υπόλοιπη Ελλάδα

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο η Ελληνική Ολυμπιάκη Επιτροπή απόφασισε να ματαιώσει την τελετή της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας στην ελληνική επικράτεια, κατά συνέπεια και στη Θράκη.

Αιτίες αποτέλεσαν το απροσδόκητα μεγάλο πλήθος ανθρώπων που προσήλθαν στην τελετή της Σπάρτης, αλλά και η προάσπιση της δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για τον Κορονοϊό.

Η Ολυμπιακή φλόγα επρόκειτο να ταξίδευε την Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη, να διανυκτέρευε εκεί και εν συνεχεία να πήγαινε και στις άλλες πόλεις της Θράκης (Ξάνθη, Κομοτηνή).

Πλέον, την επόμενη εδβομάδα, η Ολυμπιακή φλόγα πρόκειται να μεταφερθεί από το Παναθηναϊκό Στάδιο στη διοργανώτρια Ιαπωνία.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.
Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.
Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.»